NIEUWSAragon

Aragon Tungsten: de eerste voorversterker van Aragon

Het Amerikaanse audiomerk Aragon heeft zijn eerste tweekanaals voorversterker aangekondigd. De nieuwe voorversterker is Tungsten gedoopt en is op de CEDIA 2021 aan het publiek getoond. Voor het overige heeft de fabrikant nog niet veel losgelaten over de Tungsten maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Aragon Tungsten

Het Amerikaanse audiobedrijf Indy Audio Labs is eigenaar van de audiomerken Aragon en Acurus. Onder de merknaam Aragon heeft het bedrijf begin dit jaar een nieuwe tweekanaals eindversterker uitgebracht genaamd Titanium. De Titanium, die 200 Watt per kanaal kan leveren, is het tweede product in het huidige portfolio van Aragon. Het eerste product is het monomodel eindversterker Iridium goed voor 400 Watt aan acht Ohm. Aragon heeft nu ook zijn eerste voorversterker aangekondigd. De nieuwe Tungsten zou het ultieme gezelschap bij de eindversterkers van het bedrijf moeten zijn.

De Tungsten is voorzien van een ruime hoeveelheid analoge en digitale ingangen (we weten niet hoeveel precies), ondersteunt zowel analoge bypass als een interne DSP-engine, beschikt over een krachtige DA-converter en heeft tri-amp-mogelijkheden. De Tungsten-voorversterker is gehuisvest in een prachtig industrieel ontwerp dat perfect past bij de eindversterkers van Aragon, een combinatie die schoonheid uitdrukt, niet alleen in zijn visuele presentatie, maar ook in zijn auditieve weergave, aldus de verklaring van de fabrikant.

“De Tungsten tweekanaals voorversterker is de spil van ons Aragon ultra-performance aanbod”, zo stelt Ted Moore, CTO van Indy Audio Labs, het moederbedrijf van Aragon, “Met zijn komst hebben we het essentiële derde stuk van The Elements Collection, en onze klanten hebben nu een complete Aragon-audio-oplossing die hen een unieke emotionele luisterervaring zal geven. Ons doel was om een speciale en onverkorte groep audioproducten te creëren met een lange levensduur die het verzamelen waard zijn, terwijl ze tegelijkertijd enkele van de meest prettige en transformerende luisterervaringen produceren die te vinden zijn in de high-performance tweekanaals wereld. De Tungsten tweekanaals voorversterker is het volgende stuk van dit geweldige erfgoed.”

We weten niet of de Aragon Tungsten ook naar de Benelux zal komen en voor welke prijs. Meer weten? Kijk dan op de website van Aragon.


EDITORS' CHOICE