NIEUWSAragon

Aragon Titanium: dual mono stereokrachtpatser

Het Amerikaanse audiomerk Aragon heeft de Titanium gelanceerd, een krachtige tweekanaals klasse AB eindversterker die volgens de fabrikant de meest uitdagende luidsprekers probleemloos aan kan sturen. De nieuwe Titanium heeft een zeer lage ruisvloer en kan 200 Watt per kanaal aan een acht Ohm luidspreker leveren. We weten nog niet of de versterker ook de Atlantische oceaan zal oversteken.

Aragon Titanium: tweekanaals eindversterker

Het Amerikaanse audiobedrijf Indy Audio Labs is eigenaar van de audiomerken Aragon en Acurus. Onder de merknaam Aragon heeft het bedrijf een nieuwe tweekanaals eindversterker uitgebracht genaamd Titanium. De Titanium, die 200 Watt per kanaal kan leveren, is het tweede product in het huidige portfolio van Aragon. Het eerste product is het monomodel eindversterker Iridium goed voor 400 Watt aan acht Ohm.

De nieuwe Titanium is onderdeel van Aragon’s Elements Collection waar ook de Iridium deel van uitmaakt. Beide versterkers werken in klasse AB. De Titanium heeft een “ongehinderde benadering van sonische reproductie” met zijn vermogen om zelfs de meest uitdagende luidsprekers aan te sturen en tegelijkertijd absurd lage vervorming en ruis te behouden, aldus de opgave van de fabrikant. De Titanium kan 200 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en 400 Watt aan vier Ohm. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 20 kHz op niveau -0,1 dB. Op niveau -1,2 dB is dat 5 Hz tot 100 kHz. De dempingfactor is 400 bij 50 Hz aan acht Ohm. De opgegeven A-gewogen S/R-verhouding is 110 dB. De gebruiker kan muzieksignaal via cinch of via XLR aanleveren.

Ted Moore, CTO van Indy Audio Labs, het moederbedrijf van Aragon, verklaart als volgt: “ons doel was om een speciale en complete groep audioproducten te creëren die duurzaam zijn en het verzamelen waard zijn, terwijl ze tegelijkertijd enkele van de meest diepgaande en transformatieve luisterervaringen produceren die te vinden zijn in de hoogwaardige tweekanaals audiofiele wereld. De Titanium vertegenwoordigt het hoogtepunt in tweekanaals versterking van Aragon in een enkel chassis. Het is een van de weinige echt gebalanceerde, echt discrete en echt Amerikaanse krachtpatsers die momenteel op de markt zijn. In de toekomst zullen wij een voorversterker uit gaan brengen. Wanneer we dit derde deel van The Elements Collection uitbrengen, hebben onze klanten een complete Aragon-audio-oplossing die hen een unieke emotionele luisterervaring geeft.”

De koper kan kiezen uit een zilverkleurige of zwarte uitvoering. De Titanium is 17,1 x 48,3 x 38,1 centimeter groot en weegt 32 kilogram.

Aragon Titanium: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet of en wanneer de Aragon Titanium naar de Benelux zal komen en hoeveel de Titanium in de Benelux zou kosten. Meer weten? Kijk dan op de website van Aragon.


EDITORS' CHOICE