NIEUWS

BC Acoustique EX-214: geïntegreerde versterker met veel erop en eraan

Sinan Kökbugur | 30 augustus 2021 | Fotografie Fabrikant

De Franse audiofabrikant BC Acoustique blijft naar eigen zeggen trouw aan zijn motto om met de EX-214, een geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen, geavanceerd hifigeluid tegen betaalbare prijzen aan te bieden. De EX-214 versterker komt met hoogwaardige technologie en uitgebreide aansluitmogelijkheden in een discrete look en past zo gemakkelijk in elk hifisysteem in huis.

BC Acoustique EX-214: klasse AB versterker met analoge en digitale ingangen

Ondanks zijn bescheiden afmetingen biedt de EX-214 van de in 1993 in Frankrijk opgerichte audiofabrikant BC Acoustique een goed geluid en voldoende vermogen, d.w.z. twee keer 45 Watt RMS in acht Ohm of twee keer 70 Watt in vier Ohm. De EX-214 heeft analoge en digitale ingangen en voor DA-conversie werkt een AK4112-chip in de EX-214 op een PCM1606-schakeling van Texas Instruments. Dit geeft ondersteuning voor DA-conversie tot een resolutie van 24-bits/96 kHz. De opgegeven S/R-verhouding is groter dan 100 dB. De EX-214 moet inspireren met een nauwkeurig en ruimtelijk geluid dat ongeëvenaard is in deze prijsklasse, aldus de fabrikant.

Vrijwel elke audiobron kan op de EX-214 worden aangesloten. Een draadloze ingang via bluetooth is ook beschikbaar in de EX-214 voor maximaal gemak. Daarnaast zijn voor analoge signalen twee stereo cinch-ingangen, een phono-aansluiting en een MP3-ingang als 3,5 millimeter mini-jack geplaatst. Digitale signalen kunnen via een optische of een coaxiale ingang worden ingevoerd. Op de luidsprekeruitgangen kunnen banaanstekkers, vorkjes (spades) of blank gestripte kabels worden aangesloten. Daarnaast zijn een uitgang voor een opnameapparaat (rec-out) en een voorversterkeruitgang (pre-out) beschikbaar, beide in cinch. Deze laatste kan indien nodig ook worden gebruikt om bi-amping te implementeren door een extra eindversterker aan te sluiten. Ook heeft BC Acoustique een hoofdtelefoonaansluiting geplaatst.

De EX-214 presenteert zichzelf in een elegante zwarte kast met een 430 mm breed front van geborsteld aluminium inclusief een centraal geplaatste grote volumeregelaar. De Direct schakelaar omzeilt alle geluidsinstellingen, zoals de balans- en toonregeling. De bronkeuzeknop is aan de rechterkant geplaatst. Alle belangrijke functies zijn ook eenvoudig te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.

BC Acoustique EX-214: prijs en leveringsinformatie

De EX-214 van BC Acoustique kost net geen 500 euro volgens een aantal Duitstalige websites. Meer weten? Kijk dan op de website van BC Acoustique.

EDITORS' CHOICE