NIEUWSMeridian

Meridian voorziet volledige elektrische Kia EV6 van hoogwaardige audio

Het Britse audiobedrijf Meridian zal de nieuwe volledig elektrische Kia EV6 voorzien van een hoogwaardig 14-kanaals geluidsysteem. De EV6 is de eerste volledig elektrische auto van Kia. Steeds meer audiomerken bouwen op maat gemaakte audiosystemen voor auto’s. Meridian heeft eerder de Kia K8 van geluid voorzien en voorziet overigens ook andere automerken van audiosystemen.

Meridian in de Kia EV6

Meridian maakt geluidsystemen voor Jaguar, Land Rover, Human Horizons, Rivian en Kia. Hoogwaardige audio is al een tijd niet meer voorbehouden voor hele dure bolides. De nieuwe Kia EV6 is een volledig elektrische middenklasser maar kan optioneel worden uitgerust met een 14-kanaals geluidsysteem van het Britse Meridian.

John Buchanan, CEO van Meridian Audio verklaart als volgt: “onze relatie met Kia begon toen we de opdracht binnenhaalden om een audiosysteem voor de K8 sportsedan te ontwikkelen. Nu hebben we onze samenwerking met Kia voor zijn nieuwe EV6-voertuig uitgebreid. Omdat we de plannen van Kia kennen om het aanbod van elektrische voertuigen te versnellen, zijn we zeer verheugd dat we zijn aangesteld om het op maat gemaakte audiosysteem voor dit baanbrekende project te ontwerpen.”

Meridian Automotive Audio

Het ontwerpteam van Meridian heeft geïnvesteerd in onderzoeksprogramma's en zegt de technische eisen en unieke uitdagingen van audio in auto’s te begrijpen. De ingenieurs gebruikten deze kennis om voor de Kia EV6 een audiosysteem met 14 luidsprekers te ontwerpen dat over verschillende eigen digitale signaalverwerkingstechnologieën (DSP) beschikt.

Meridian Digital Precision maximaliseert de signaal-ruisverhouding, terwijl de Meridian RE-Q-cabinecorrectietechnologie het audiosysteem op intelligente en discrete wijze optimaliseert voor de precieze akoestiek van de cabine van het voertuig, waarbij het natuurlijke ritme van de prestaties behouden blijft. Meridian Horizon, een upmixing-technologie, maakt meerkanaals audio van tweekanaals stereo-inhoud, evenals centrale beeld- en sfeerniveauregelingen voor de gebruiker, terwijl Meridian Intelli-Q Data-Driven Equalization de audioweergave in de cabine optimaliseert op basis van gegevens beschikbaar vanaf het voertuig, zoals snelheid, raamstand en dakstand, aldus de uitleg van Meridian

Kia EV6: de eerste volledig elektrische auto van Kia

De EV6 vormt het eerste deel van Kia's overgang naar het nieuwe tijdperk van elektrificatie onder de nieuwe merkslogan “Movement that inspires”. Het begint ook met de middellange tot lange termijnstrategie voor BEV's, plug-in hybride (PHEV) en hybride elektrische (HEV) voertuigen, die tegen 2030 naar verwachting veertig procent van de totale verkoop van Kia zullen uitmaken.


EDITORS' CHOICE