NIEUWS

De Tanchjim Prism IEM heeft een behuizing van saffierglas en roestvrij staal

Sinan Kökbugur | 27 augustus 2021 | Fotografie Fabrikant

Het Chinese audiomerk Tanchjim, onderdeel van Shenzen Audio. heeft de Tanchjim Prism aangekondigd, een in-ear hoofdtelefoon die met zijn roestvrijstalen oordoppen die zijn afgedekt met saffierglas ook wel iets heeft van een sieraad. Volgens de fabrikant is de Prism niet alleen mooi om te zien maar heeft de nieuwe in-ear monitor (IEM) ook moderne techniek aan boord.

Tanchjim Prism: in-ear hoofdtelefoon

De Tanchjim Prism heeft een hybride configuratie met drie drivers, bestaande uit één DMT4 Dynamic-driver en composiet Dual Sonion Balanced Armature-drivers aan elke kant. Tanchjim geeft een frequentiebereik op van 7 Hz tot 50 kHz een impedantie van 16 Ohm.

De afdekplaatjes van de behuizing zijn gemaakt van handgeslepen en gepolijst saffierglas. De behuizing is voorzien van slimme akoestische kamers die resonanties zou moeten tegengaan.

De constructie is bovendien voorzien van een akoestisch transparant filter dat het binnendringen van stof en water tegengaat, aldus de fabrikant.

Tanchjim levert bij de Prism een kabel die voorzien is van geleiders van hoogwaardig koper dat is verzilverd. De aansluitplug is verguld voor een lange levensduur en storingvrije signaaloverdracht.

De verkoopprijs van de Tanchjim Prism is ongeveer 512 euro is volgens de website van Shenzen Audio, maar vermoedelijk komt daar voor Europese klanten nog invoerrechten bij. Voornoemde prijs is dan ook slechts een indicatie.


EDITORS' CHOICE