NIEUWS

Aperion Audio lanceert Dual AMT Super Tweeter, vloerstaander Novus 6T en monitormodel NSS Novus Tripolar

Sinan Kökbugur | 26 augustus 2021 | Fotografie Fabrikant

De Amerikaanse audiofabrikant Aperion Audio heeft een drietal nieuwe producten gelanceerd. waarvan de Dual AMT Super Tweeter de meest opvallende is. Daarnaast heeft het bedrijf de vloerstaande luidspreker 6T en monitormodel NSS Novus Tripolar uitgebracht. De producten zijn relatief betaalbaar en hebben een apart ontwerp.

Aperion Audio Dual AMT Super Tweeter

Super tweeter zijn bedoeld als aanvulling op een bestaande luidspreker. De nieuwe Dual AMT Super Tweeter zijn Air Motion Transfomers (AMT) die zowel naar voren als naar achteren stralen. Ze kunnen worden gebruikt om de luchtigheid van het geluidsbeeld te vergroten, maar ook om de stereoweergave te verbeteren of aan te passen. Ze dienen te worden geplaatst bovenop een bestaande luidspreker.

Om bij de bestaande luidsprekers te passen, kan de cross-overfrequentie in vijf stappen (8, 10, 12, 14 en 16 kHz) worden aangepast en kan het niveau ook in zes stappen worden aangepast. Aperion Audio stelt dat op deze manier alle bestaande luidsprekers met een rendement tussen 87 en 98 dB (1 Watt/1 meter) nuttig kunnen worden aangevuld. De Dual AMT Super Tweeters hebben een frequentiebereik van 8 kHz tot 40 kHz en een impedantie van vier Ohm.

Aperion Audio Novus 6T: vloerstaande luidspreker

Volgens Aperion Audio is de nieuwe vloerstaande Novus 6T het nieuwe vlaggenschip van de de Novus Tower productlijn. De Novus 6T is voorzien van twee nieuw ontwikkelde 6,5 inch woofers en een 25 millimeter zijden dome tweeter. De fabrikant stelt dat de Novus 6T oppakt bij 32 Hz (op niveau -3 dB) en de nieuweling zou dus ondanks zijn relatief compacte afmetingen een goede laagweergave moeten produceren. Aan de bovenkant loopt de weergave door tot 30 kHz. De gevoeligheid is 89 dB.

Aperion Audio Novus NSS Tripol: monitormodel

Een ongewone driveropstelling is de troef van het model Novus NSS Tripolar. Ze zijn volgens de fabrikant speciaal ontworpen voor home cinema en surround gebruik en hebben een mid-bass en tweeter aan de voorkant. Aan beide zijden zijn breedbandluidsprekers bevestigd, die in combinatie met de voorste drivers bedoeld zijn om een bijzonder ruimtelijke geluidsatmosfeer te creëren.

Het frequentiebereik van de NSS Novus Tripolar loopt van 80 Hz tot 30 kHz (+/- 3 dB). De impedantie is vier Ohm, de gevoeligheid 90 dB.

Aperion Audio: prijzen en leveringsinformatie

We weten niet of de nieuwe luidsprekers ook in de Benelux zullen worden gedistribueerd en voor welke prijs. Op een Duitstalige website zagen wij onderstaande prijzen genoteerd staan, maar dat vermelden wij louter ter indicatie. Meer weten? Kijk dan op de website van Aperion Audio.

Aperion Audio Dual AMT SuperTweeter: 999 euro per paar
Aperion Audio Novus 6T vloerstaander: 1.698 euro per paar
Aperion Audio Novus NSS Tripolar: 649 euro per paarEDITORS' CHOICE