NIEUWS

Hyland lanceert hoofdtelefoons Eclipse en Venus

Sinan Kökbugur | 26 augustus 2021 | Fotografie Fabrikant

De Britse hoofdtelefoonbouwer Hyland Headphones heeft een tweetal nieuwe modellen gelanceerd. De Eclipse is het eerste gesloten model van het bedrijf en is het nieuwe vlaggenschip. De Venus is het derde open model, naast de modellen Jupiter en Saturn. Hyland voorziet zijn hoofdtelefoons van houten oorschelpen en maakt alles met de hand.

Hyland Headphones

Het in Groot-Brittannië gevestigde Hyland Headphones is in oktober 2017 opgericht door Alex Hyland. Het bedrijf heeft een klein portfolio dat met de lancering van de Eclipse en de Venus is uitgegroeid tot vier modellen. Alle hoofdtelefoons zijn dynamisch en hebben oorschelpen van hout. Productie is volledig handmatig en op bestelling.

De nieuwe hoofdtelefoons zijn de nieuwste producten van het onderzoek en de ontwikkeling van Hyland Headphones en kenmerken de benadering van het merk om hun producten met zorg en in kleine hoeveelheden te bouwen van prachtig, ethisch verantwoord hardhout.

Hyland Eclipse: gesloten dynamische hoofdtelefoon

De Hyland Eclipse heeft gesloten oorschelpen die gemaakt zijn als een complex ooorschelpontwerp dat in een proces van twee stappen en twee dagen uit afzonderlijke stukken hout is vervaardigd. Aldus wordt volgens de maker een geluidskwaliteit bereikt die gelijk is aan de open ontwerpen, maar met het voordeel van de passieve ruisonderdrukking die een gesloten ontwerp zo aantrekkelijk maakt. De oorschelp heeft een binnen- en buitenkamer, met geluidsabsorberende demping in de buitenkamer om te voorkomen dat verdwaalde reflecties het geluid dat het oor van de luisteraar bereikt kleuren of vervormen.

Het ontwerp van de Eclipse biedt op aanvraag van de klant ook extra aanpassingsmogelijkheden. De Eclipse weegt ongeveer 450 gram, afhankelijk van het hout, en kost 850 Britse ponden.

Hyland Venus: open dynamische hoofdtelefoon

De Venus is het vlaggenschip van de open modellen van Hyland Headphones. Net als de Eclipse is de Venus standaard voorzien van grote en luxe schapenleer- en traagschuim oorkussens, maar de Venus wordt ook geleverd met een apart paar hybride oorkussens die de mogelijkheid bieden om zowel het geluid naar een meer neutrale signatuur als het comfort van de hoofdtelefoon af te stemmen op de persoonlijke voorkeur van de gebruiker. Beide modellen gebruiken dezelfde dynamische drivers van 50 millimeter en 32 Ohm. De Venus weegt 360 gram en kosten 650 Britse ponden.

Hyland Headphones: Nlovell audiokabels

Alle hoofdtelefoons van Hyland worden nu ook standaard geleverd met hoogwaardige handgemaakte kabels van NLovell Audio en zijn verpakt in een met de hand gemerkte houten kist en met een met de hand bedrukte beschermende tas met trekkoord.

Het unieke productieproces van Hyland Headphones maakt een volledig op maat gemaakt eindproduct mogelijk, waarbij bijna elk aspect van de hoofdtelefoon op verzoek kan worden aangepast.

Meer weten? Kijk dan op de website van Hyland Headphones.


EDITORS' CHOICE