NIEUWSPanasonic

Panasonic SC GN-01: luidsprekers om je nek voor gamers

Panasonic heeft het SC-GN01 Wearable Immersive Gaming Speaker System aangekondigd als onderdeel van Gamescom 2021. In essentie is de SC-GN01 een luidsprekersysteem gericht op spelers van computerspellen dat als een sjaal om de nek kan worden gedragen. Eind september komt de SC-GN01 op de markt en zal uitsluitend via Amazon worden verkocht.

Panasonic SC-GN01

De SC-GN01 is door Panasonic ontworpen in samenwerking met Square Enix en Final Fantasy XIV Online en lijkt op een plat vliegtuigkussen dat is bedoeld om tijdens het gamen op de schouders te leggen. Het biedt persoonlijke surround sound voor diegenen die geen zin hebben om uren achter elkaar een headset te dragen, of geen geschikt thuisbioscoopsysteem hebben.

Net als de Panasonic SoundSlayer Soundbar , ook ontworpen met het Final Fantasy-team, wordt de SC-GN01 geleverd met drie verschillende geluidsmodi: rollenspel, FPS en stem. Het heeft ook een ruis- en echo-onderdrukkende microfoon voor in-game chatten. Dit elimineert zelfs het geluid dat uit de ingebouwde luidsprekers komt, hetgeen de chatkwaliteit aan beide kanten zou moeten verbeteren.

Er zijn vier full-range luidsprekers ingebouwd in het apparaat, die tot vier Watt totaal uitgangsvermogen leveren. Er is ook een signaalprocessor aan boord die, indien van toepassing, geluid naar boven of beneden tot vier kanalen mixt.

Het systeem kan worden aangesloten op PS4, PS5, pc en Nintendo Switch (in tv-modus) via USB A. Een 3,5 mm audiokabel is ook inbegrepen voor verbinding met dezelfde consoles en computers, zoals via een gamecontroller, plus Xbox-serie X/S en Xbox One.

Panasonic SC-GN01: prijs en leveringsinformatie

Het Panasonic SC-GN01 gaming-luidsprekersysteem kost circa 160 Britse ponden en is exclusief verkrijgbaar via Amazon wanneer het eind september op de markt komt. Een belangstellende in Nederland moet natuurlijk rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, eventuele invoerrechten en het lokale BTW-tarief. Voornoemde prijs is dan ook louter ter indicatie.


EDITORS' CHOICE