NIEUWSMagnat

Magnat Monitor Reference: actief master/slave luidsprekersysteem

Het Duitse audiobedrijf Magnat heeft de Monitor Reference productlijn van actieve luidsprekers uitgebracht. De nieuwe Monitor Reference productlijn bestaat uit drie leden, een vloerstaander en twee monitormodellen. Het zijn master/slave-modellen, d.w.z. dat ze per paar worden verkocht waarbij het ene exemplaar alle elektronica aan boord heeft om beide exemplaren aan te sturen. Muziek kan ook draadloos naar de leden van de Monitor Reference worden verzonden.

Magnat Monitor Reference 2A, 3A en 5A

Volledig actieve stereoluidsprekers zoals de Monitor Reference 2A, 3A en 5A van het Duitse Magnat Audio bieden alles wat je nodig hebt op het gebied van ingangen. Dankzij Bluetooth kunnen smartphones, tablets of computers snel, eenvoudig en uiteraard draadloos worden aangesloten. Via de HDMI ARC (ARC = Audio Return Channel), worden alle signalen eenvoudig van het tv-toestel naar de luidsprekers gestuurd en dat geldt ook voor alles wat op de tv is aangesloten. En dankzij CEC, d.w.z. bediening via de HDMI-poort, kan het volume vervolgens comfortabel worden geregeld met de afstandsbediening van de tv.

Maar er is nog meer. De geïntegreerde phono-versterker zorgt ervoor dat een platenspeler met een mm-element direct kan worden aangesloten. Er zijn ook extra analoge en digitale ingangen waarmee elke bestaande bron kan worden aangesloten op de Monitor Reference luidsprekers. Via de optische digitale ingang kunnen signalen met een resolutie van maximaal 24-bit/192 kHz worden verwerkt.

De 25 millimeter dome-tweeter met zijn geoptimaliseerde geluidsgeleiding heeft zich al in verschillende andere series bewezen. De weergave van lagere frequenties wordt uitgevoerd door bas-middentoners met een diameter van 125 of 170 millimeter, in het grootste model aangevuld met een pure woofer, ook met een conus van 170 millimeter. De gecoate papieren conussen met lage gedeeltelijke trillingen worden aangedreven door krachtige magneetsystemen met lage vervorming. De versterker werkt met efficiënte klasse D technologie en levert – afhankelijk van het model – tussen de 25 en 60 Watt continu vermogen (RMS) en 75 tot 120 Watt piekvermogen, per kanaal.

De meegeleverde afstandsbediening biedt bronselectie en volumeregeling. Beide kunnen ook worden uitgevoerd met knoppen op de achterkant van de luidspreker. De Magnat Monitor Reference 2A wordt geleverd in een plankformaat. Met de Reference 3A is er ook een compact maar krachtiger model en de 5A is een vloerstaande luidspreker.

Meer weten? Kijk dan op de website van Magnat Audio.

Magnat Monitor Reference 2A, 3A en 5A: prijzen en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen en ook is nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux beschikbaar. Louter ter indicatie staan hieronder de prijzen die wij op een Duitstalige website zagen staan.

Magnat Monitor Reference 2A: 399 euro per paar
Magnat Monitor Reference 3A: 499 euro per paar
Magnat Monitor Reference 5A: 799 euro per paar

MERK

EDITORS' CHOICE