NIEUWSPolk Audio

Polk Audio Monitor XT: betaalbare productlijn voor muziek en thuisbioscoop

Het Amerikaanse luidsprekermerk Polk Audio, onderdeel van Sound United, heeft vandaag de lancering van de Monitor XT-serie aangekondigd. De Monitor XT productlijn is een compleet assortiment hi-res gecertificeerde en Dolby Atmos compatibele speakers. De Monitor XT-serie is naar eigen zeggen gebaseerd op een geschiedenis van uitstekende speakers die teruggaat naar 1972 en vertegenwoordigt de evolutie van het bekende speakerassortiment van Polk Audio.

Polk Audio Monitor XT: complete en betaalbare productlijn van luidsprekers

De nieuwe serie van het in 1972 opgerichte Polk Audio maakt optimaal gebruik van de nieuwste geluidsontwikkelingen en is nog steeds vriendelijk geprijsd. De woofers, tweeters, crossovers en behuizing zijn allemaal ontworpen voor een dynamisch, levensecht geluid en moeiteloze bas en zorgen voor optimaal luisterplezier van streamingdiensten met hoge resolutie of Dolby Atmos. De speakers tillen de geluidservaring van muziek, films, tv-programma's en games naar een hoger niveau en voldoen aan de missie van Polk om prachtig geluid voor iedereen toegankelijk te maken, aldus de persverklaring van de fabrikant.

De Monitor XT-serie bestaat uit een breed scala van modellen. Hierdoor kunnen liefhebbers een thuisbioscoop of hifisysteem creëren dat bij hun luisteromgeving en budget past. De Monitor XT-serie bestaat uit twee vloerstaande luidsprekers, twee centermodellen, twee monitormodellen, een 12-inch subwoofer en een hoogtemodule. Alle modellen hebben een Midnight Black afwerking.

“Polk Audio heeft al vijftig jaar ervaring. En dat hoor je terug in de speakers uit de Monitor XT-serie. Helder geluid, hoge output en moeiteloze bas zijn nu voor alle luisteraars binnen handbereik,” vertelt Frank Sterns, president van Polk Audio. “Audio met hoge resolutie wordt de norm op muziekstreamingdiensten en het aantal 'Direct to Streaming'-films in Dolby Atmos neemt in rap tempo toe. De Monitor XT biedt liefhebbers een betaalbare manier om optimaal te genieten van bronmateriaal met een hogere kwaliteit,” aldus de verklaring van Sterns. Alle leden van de Monitor XT-serie hebben dezelfde klankkleur voor een consistent geluid. Combineren en eventueel later uitbreiden is dus makkelijk.

Polk Audio Monitor XT: geavanceerde technologieën van Polk Audio

De Monitor XT-speakers zijn uitgerust met de innovaties die Polk Audio op de kaart hebben gezet in de Amerikaanse audiogeschiedenis, zoals hi-res gecertificeerde Terylene dome-tweeters die audio boven de 40 kHz moeiteloos weergeven. Deze geavanceerde tweeters zorgen voor een ruimtelijk gevoel en optimale verstaanbaarheid.

Het nieuwe assortiment biedt ook indrukwekkende basprestaties dankzij de efficiënte en Dynamically Balanced subwoofers in combinatie met responsieve passieve radiators (in de vloerstaande modellen). Deze drivers, in combinatie met de nauwkeurig ontworpen cross-overs bieden een zeer gedetailleerd geluid, levensechte midrange en strakke tonen met zeer lage vervorming.

Polk Audio MXT90: speciale hoogtekanalen

Om het meeslepende, multidimensionale geluid van Dolby Atmos, DTS:X, en Auro 3D optimaal weer te geven, is het Monitor XT-assortiment voorzien van de MXT90-hoogtespeakers. De MXT90 voegt een verticale dimensie toe aan het klankveld bij het afspelen van objectgeoriënteerde audioformaten. De MXT90 komt volledig tot zijn recht bovenop de Monitor XT20, MXT60 of MXT70 speakers of een plank, of bevestigd aan de muur voor de ultieme 3D-thuisbioscoop.

Polk Audio MXT12 Subwoofer

De subwoofer van de Monitor XT12 voegt extra kracht en impact toe aan muziek, films en videogames met een 12-inch 'lange slag', Dynamically Balanced subwoofer, aangedreven door een zeer efficiënte, 100 Watt klasse AB versterker die zorgt voor een gedetailleerd en krachtig basgeluid vanaf 24 Hz. De XT12 biedt line-level (RCA) en LFE-ingangen en is compatibel met de nieuwste AV-receivers die geschikt zijn voor Dolby Atmos en DTS:X.

Luisteraars kunnen het geluid nauwkeurig afstemmen met de bedieningsknoppen voor cross-over, polariteit en volume. De behuizing van de Monitor XT12 bestaat uit een stevige kast met lage resonantie en is voorzien van een stijlvol, afneembaar rooster.

Polk Audio Monitor XT: vijf jaar fabrieksgarantie

De Monitor XT-serie is het resultaat van 50 jaar toewijding aan betaalbaar luidsprekerontwerp door Polk-technici in de originele fabriek buiten Baltimore, Maryland. Als blijk van de hoogwaardige kwaliteit is de Monitor XT-serie voorzien van vijf jaar fabrieksgarantie voor urenlang gegarandeerd luisterplezier.

Polk Audio Monitor XT: prijzen en leveringsinformatie

Alle leden van de Monitor XT-serie zijn momenteel verkrijgbaar via de website van Polk Audio en bij erkende dealers van Polk Audio. De adviesprijzen zijn als volgt. 

XT12 Powered Subwoofer: 329 euro per stuk
XT15 monitormodel: 179 euro per paar
XT20 monitormodel: 249 euro per paar
XT30 centermodel: 149 euro per stuk
XT35 centermodel: 279 euro per stuk
XT60 vloerstaander: 399 euro per paar
XT70 vloerstaander: 599 euro per paar
XT90 Atmos-model: 199 euro per paar

 

MERK

EDITORS' CHOICE