NIEUWSQ Acoustics

Q Acoustics M20: actief luidsprekersysteem voor muziek, films en games

Het Britse Q Acoustics introduceert het M20 HD draadloze muzieksysteem, de naar eigen zeggen krachtigste en handigste manier om overal in huis te genieten van muziek, films en gamegeluid. "De M20 is ontworpen om verbluffende draadloze hoge-resolutie stereo audio te leveren, herbergt flexibele en in eigen huis ontwikkelde driver technologie, bekroonde P2P (Point to Point) cabinet bracing en een elegant, klassiek design om een betaalbare maar toonaangevende draadloze stereo ervaring te creëren."

De Q Acoustics M20 HD is voorzien van bluetooth connectiviteit voor de bekende draadloze streaming vanaf apparaten zoals smartphones, tablets, laptops en netwerk streamers. Daarnaast is er toegang tot de populaire muziekdiensten zoals Spotify, Tidal, Deezer, Apple Music, Amazon Music en Qobuz. De M20 is volgens de fabrikant net zo blij met een gameconsole, tv, draaitafel, settopbox, cd-speler of draagbare muziekspelers als met de audio van een draadloze muziekbron.

De Q Acoustics M20 HD biedt daarmee wat de kop bovenaan deze pagina al aangaf: "Of je nou naar muziek luistert, tv of films kijkt of aan het gamen bent, de geavanceerde drivertechnologie van de M20 is ontworpen om nauwkeurig maar zeer meeslepend stereogeluid met lage vervorming te produceren. De 22mm tweeter wordt gevoed door een ingebouwde digitale versterker die 130 Watt vermogen levert. De tweeter is ontkoppeld om interne trillingen te minimaliseren die het geluid negatief kunnen beïnvloeden, terwijl de 125mm mid/bass driver en de reflexpoort in beide luidsprekers zorgen voor een uitstekende balans en drive."

Dankzij Bluetooth (5.0 en aptX HD voor streaming tot 24-bit/48kHz) kunnen gebruikers draadloos audio streamen vanaf elk compatibel apparaat. Sluit de M20 aan op een computer via USB voor hi-res audio in 24bit/192kHz, want het 'wireless' in 'M20 HD wireless' is niet het hele verhaal. De set speakers beschikt over voldoende ingangen om je TV, gameconsole, set-top box, platenspeler of wat je maar wilt mee te laten genieten van de stereo-ervaring in hoge resolutie. Er is ook een subwooferuitgang voor het geval je naar 2.1 wil uitbreiden.

Q Acoustics P2P

Voor de behuizing heeft Q Acoustics gekeken naar (en geleend van) de eigen audio-innovaties uit de bekroonde passieve luidsprekerseries van het merk, waardoor ieder onderdeel van de kast is gespecificeerd om een optimale audioprestatie te leveren. De fraaie weergevers maken gebruik van Q Acoustics' eigen P2P (Point to Point) interne versteviging om de delen van de kast te ondersteunen die verstijfd moeten worden, waardoor de focus van het stereobeeld wordt verbeterd en het geluidsbeeld nauwkeuriger is. De gebogen contouren van het rooster zijn ook ontworpen om de activiteit van de tweeter te verstrooien, zodat ongewenste reflecties beperkt blijven.

De M20 is eenvoudig in te stellen zodat het systeem altijd optimaal presteert, ongeacht waar in de ruimte het zich bevindt. Naast de mogelijkheid om de luidspreker met interne versterking aan te wijzen als het linker- of rechterkanaal (om de toegang tot netvoeding zo eenvoudig mogelijk te maken), is er ook een EQ-schakelaar om het systeem te laten weten of elke luidspreker in een hoek, tegen een muur of in de vrije ruimte is geplaatst, zodat de digitale geluidsverwerking zijn werk kan doen en de geluidsprestaties kan optimaliseren.

Prijs en marktbeschikbaarheid

Het Q Acoustics M20 draadloze HD-audiosysteem is vanaf medio september verkrijgbaar bij alle erkende dealers van het merk en heeft een adviesprijs van 499 euro. Kijk voor meer informatie op de website van Q Acoustics.

MERK

EDITORS' CHOICE