NIEUWS

Je thuisbioscoop is pas compleet als je een VPN hebt

Gastauteur | 01 augustus 2021 | Fotografie Gastauteur

Met een thuisbioscoop kun je in je eigen huis genieten van de beste films, zoals de makers het bedoeld hadden om ze te zien. Met een Netflixabonnement erbij heb je direct beschikking tot een paar duizend films. Dat kan heel wat avonden vullen met kleurrijke beelden en surround geluid. Maar wist je dat je met een VPN dit aanbod kunt verdubbelen?

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Een VPN is een virtueel persoonlijk netwerk waarmee je het IP-adres van je apparaten kunt verbergen. Het gebruik van een VPN is vooral bedoeld om je privacy en veiligheid op het internet te waarborgen, maar het is erg populair onder Netflix abonnees om het aanbod op een legale manier te vergroten.

Met een VPN is het makkelijk om te doen alsof je op een andere locatie bent, door een server te kiezen die op die locatie is. Nou en, zul je zeggen? Welnu, op deze kun je toegang krijgen tot de Netflixbibliotheek van andere landen. Dit kan zo een paar duizend films en series schelen.

Wil je dus toegang tot films die in andere landen in het Netflix aanbod zitten, zoals Terminator 2, Fifty Shades Freed, alle Fast and Furious films en duizenden meer? Dan heb je een VPN nodig. Door VPN-servers op verschillende locaties te kiezen, kun je je Netflix catalogus uitbreiden tot bijna 9000 titels en zo je thuisbioscoop compleet maken.

Een VPN installeren op je thuisbioscoop

Om te beginnen heb je een VPN-provider nodig die servers heeft gereserveerd voor Netflix gebruik. Alleen met een Netflix VPN zijn de IP-adressen niet geblokkeerd door Netflix en is de snelheid voldoende om comfortabel te kijken. NordVPN of SurfShark bieden bijvoorbeeld zo’n Netflix VPN aan.

Voordat je registreert bij een van deze VPN diensten is het belangrijk om te zien of ze software aanbieden die op jouw thuisbioscoop kan worden geïnstalleerd. Voor een Android smart televisie kun je in de Google Play Store terecht om de app van de VPN-provider te downloaden. Maar met een streaming box zoals een Apple TV box of Roku zal je gebruik moeten maken van een VPN op je router. Het installatieproces en de software hangt af van het merk van de router, maar de VPN-provider kan je hierbij helpen. Een extra voordeel van een VPN op je router is dat automatisch alle apparaten op je netwerk beveiligd zijn.

Zodra je de software hebt geïnstalleerd en een locatie hebt gekozen, zul je zien dat je een hele andere catalogus aan titels krijgt. Als dit niet het geval is, kun je eerst de gegevens van de Netflix app wissen en opnieuw inloggen, of een nieuwe server locatie kiezen.

EDITORS' CHOICE