NIEUWSHeco

Heco Aurora 200: compacte tweeweg luidspreker voor muziek of surround

Met de Aurora 200 presenteert de Duitse luidsprekerbouwer Heco een nieuwe luidspreker in compact formaat. De Aurora 200, het kleinste model van de Aurora-productlijn, is ook geschikt als achterluidspreker voor thuisbioscopen. De koper kan kiezen uit een zwarte en witte uitvoering.

Heco Aurora 200: tweeweg monitorluidspreker

Ultracompact kan ultragoed zijn, althans dat lijkt de Duitse fabrikant Heco te willen bewijzen met de tweeweg Aurora 200. Met een hoogte van slechts 308 millimeter en 170 millimeter oogt hij niet lomp, maar scoort hij wel met de typische Heco-kwaliteiten, aldus de fabrikant.

De afmetingen van de Aurora 200 maken hem ideaal voor gebruik in vrijwel elke situatie. Of het nu gaat om een monitorluidspreker voor muziekdoeleinden of om een compacte achterluidspreker in de thuisbioscoop, de Aurora zal beide met vlag en wimpel onder de knie krijgen, aldus de fabrikant. De Aurora 200 is het kleinste model van de Aurora-productlijn en geeft samen met zijn familieleden een homogeen geluid in de luisterruimte. De actieve subwoofer Aurora Sub 30A is bijvoorbeeld de perfecte aanvulling, niet alleen voor gebruik in een thuisbioscoop, maar ook wanneer ze als solist moet optreden en er meer diepe bas nodig is, zo vervolgt Heco.

De geplaatste Fluktus-tweeter met een 28 millimeter silk compound dome moet een natuurlijk hoog frequentiebereik garanderen. Het dubbele magneetsysteem met ferrofluid koeling is een garantie voor hoge prestaties en - belangrijker nog - hoge belastbaarheid, zegt Heco. Het kenmerkende multi-wave frontpaneel moet zorgen voor een perfect stralingsgedrag voor alle luisteraars. De 125 millimeter bas-midrange speaker is gemaakt van kraftpapier, een speciaal ontwikkeld, langvezelig membraanmateriaal met neutrale geluidsweergave en dus volgens de ontwerpers een ideale speelpartner voor stemmen en instrumenten. Door de zorgvuldig op elkaar afgestemde basreflexconstructie kan de Aurora 200 reproduceren het lage frequentiebereik tot 38 Hz. De Fluktus-tweeter kan frequenties tot 42,5 kHz weergeven.

De solide en resonantiearme behuizing is voorzien van hoogwaardige aansluitklemmen. De Aurora 200 is verkrijgbaar in zwart of wit en combineert het front en de bovenkant in een satijnen afwerking met zwart of licht hout. Verfijningen zoals de onzichtbare magnetische bevestiging van de frontcovers bewijzen hier de aandacht voor detail, aldus Heco op zijn website.

Heco Aurora 200: prijs en leveringsinformatie

De Aurora 200 is vanaf heden verkrijgbaar. We hebben geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen maar op Duitstalige websites zagen wij een prijs van net geen 400 euro per paar.


EDITORS' CHOICE