NIEUWS

Suesskind Audio lanceert het modulaire luidsprekersysteem Beo

De Duitse luidsprekerfabrikant Suesskind Audio heeft zijn portfolio uitgebreid met een nieuwe productlijn genaamd Beo. De Beo-productlijn bestaat uit drie modellen die elk bestaan uit een passieve tweeweg monitormodel met een bijpassende subwoofer. Feitelijk gaat het dus om drieweg systemen. 

Suesskind Audio Beo

De Beo-productlijn van Suesskind Audio en hoofdontwerper Joachim Gerhard (die ook heeft gewerkt voor de Duitse luidsprekerbouwer Audio Physic) bestaat uit de modellen Beo, Beo LX en vlaggenschip Beo EX.

De “basis” Beo is voorzien van een 29 millimeter ringvormige tweeter. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 25 kHz op niveau -3 dB. De cross-overfrequenties liggen op 170 Hz en 1,7 kHz. De impedantie is vier Ohm, de gevoeligheid 89 dB (2,85 Volt / 1 meter).

Model Beo LX heeft een beryllium tweeter en een opgegeven frequentiebereik van 16 Hz tot 40 kHz op niveau -3 dB. De cross-overfrequenties liggen op 220 Hz en 2,2 kHz met dezelfde gevoeligheid als de Beo.

Topmodel Beo EX is voorzien van een ribbon tweeter en heeft hetzelfde frequentiebereik en dezelfde cross-overfrequenties als de Beo LX.

De middentoner is bij alledrie modellen een driver van het Deense ScanSpeak met een diameter van 15 centimeter en een conus van glasvezel. De subwoofer is bij alledrie een 26 centimeter Scan-Speak driver met Air Bass met een lichtmetalen conus.

De nominale belastbaarheid van de basisversie is 300 Watt, de andere twee gaan tot 320 Watt. Het piekvermogen voor de Beo is 300 Watt en de Beo LX en Beo EX zijn belastbaar tot 500 Watt.

We hebben nog geen officiële prijsinformatie maar – louter ter indicatie – we zagen een prijs van 10.650 euro voor de Beo, 15 620 euro voor de Beo LX en voor de Beo EX 16.000 euro.


EDITORS' CHOICE