NIEUWSJays Audio

Jay’s Audio Dac2-Mk3 R-2R: DA-converter voorzien van hoogwaardige onderdelen

Jay’s Audio is een bedrijf met slechts enkele producten in het portfolio. Het bedrijf gelooft dat de beste muziekweergave uit digitale bronnen afkomstig is van de Redbook cd-loopwerken. Jay’s Audio heeft de Dac2-Mk3 R-2R uitgebracht als gezelschap van zijn eigen cd-loopwerk en alle andere hoogwaardige cd-loopwerken. 

Jay’s Audio Dac2-Mk3 R-2R: DA-converter

Jay's Audio, dat is opgericht door Jacky Ho, richt zich al bijna twee decennia op het ontwerpen en vervaardigen van Redbook cd-loopwerken gebaseerd op de Philips CDPRO2 LF- en CDM4-mechanieken. Jacky gelooft nog steeds in het op zichzelf staande cd-loopwerk en dat dit de beste manier is om muziek te reproduceren. Redbook cd’s met 16 bit 44,1 kHz muzieksignaal is alles wat een muziekliefhebber nodig heeft, aldus de verklaring op de website van Jay’s Audio.

Een cd-loopwerk heeft natuurlijk een DA-converter nodig om muziek te kunnen laten horen. De nieuwe Jay's Audio DAC2-MK3 2021 is een hoogwaardige R-2R DA-converter die is ontworpen om te koppelen met het Jay’s Audio cd-loopwerk CDT2-MK3 en elke andere digitale stereobron. De nieuwe DA-converter is uitgerust met het nieuwste Soekris dam1941-12 R-2R DAC-module samen met de Jay's Audio-tuned Discrete Analog Output Stage.

De nieuwe DA-converter beschikt ook over gepatenteerde AC-stroomfiltering en ingekapselde Talema AC-transformatoren. Schottky Diode, Walt Jung Super Regulators met de combinatie van geselecteerde componenten, leveren hoge snelheid, lineaire, nauwkeurig geregelde gelijkstroom aan het DAC-bord. Het digitale en analoge gedeelte van de voeding zijn volledig van elkaar geïsoleerd.

Jay’s Audio Dac2-Mk3 R-2R: technische specificaties

  • Frequentiebereik: 20 Hz tot 20 kHz (± 0,1 dB)
  • S/R-verhouding: groter dan 118 dB (1kHz, – 0 dBFS)
  • Kanaalscheiding: groter dan 122 dB
  • Max. resolutie USB-ingang: PCM 384 kHz / DSD128
  • Max. resolutie i2s-ingang: PCM 384 kHz / DSD256
  • Max. resolutie overige ingangen PCM 192 kHz
  • Voedingspanning: 110 Volt / 240 Volt AC, 50/60Hz
  • Analoge uitgang: 1 x cinch (1,9 Vrms), 1 x XLR (3,8 Vrms)
  • Afmetingen (B x D x H): 430 x 380 x 120 millimeter
  • Gewicht: 15 kilogram

 

Jay’s Audio Dac2-Mk3 R-2R: prijs en leveringsinformatie

De Jay’s Audio Dac2-Mk3 R-2R is leverbaar in een zilverkleurige en zwarte uitvoering. Op de website van Jay’s Audio staat een prijs van 3.098 dollar, maar een belangstellende in de Benelux moet natuurlijk rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. Meer weten? Kijk dan op de website van Jay's Audio.

EDITORS' CHOICE