REVIEWOptoma

Optoma CinemaX P2 (Ultra Short Throw): lezersreviews

Redactie Hifi.nl | 08 augustus 2021 | Optoma

De Optoma CinemaX P2 is de jongste Ultra Short Throw projector van Optoma, geschikt om al vanaf 26 centimeter vanaf de muur een 100 inch beeld te projecteren. Daarnaast is de P2 voorzien van een smart tv-systeem én een krachtige geluidsoplossing. Onze beeldexpert Eric Beeckmans is er al uitgebreid mee aan de slag gegaan voor zijn professionele oordeel, maar we zochten ook twee lezers om de CinemaX P2 eens uit te proberen. Hun ervaringen lees je op de volgende pagina's. Daarnaast meldde ook onze hoofdredacteur zich, in overleg met distributeur KlankBart, om de P2 in zijn huiskamer te plaatsen en uiteraard zijn ervaringen op te tekenen. Het afgelopen EK bood daartoe immers een ideale testperiode. 

Optoma CinemaX P2

De CinemaX P2 is uitgerust met drie HDMI 2.0-ingangen en twee USB-aansluitingen (één voor media, en één als voeding voor een dongle). Voor je netwerkbehoeften is er een ethernetaansluiting en WiFi. Een stereo minijack en digitaal optische aansluiting zijn de audio-uitgangen. Alle aansluitingen staan naar de muur gericht, met uitzondering van één HDMI en één USB die je aan de zijkant vindt. Dat is dan weer erg handig als je af en toe een laptop wilt aansluiten. Er is ook Bluetooth voorzien, je kunt de P2 daarom ook gebruiken als Bluetooth-speaker.

De CinemaX P2 is zoals gezegd een 'Ultra Short Throw'-model, wat wil zeggen dat je deze niet ergens boven je bank aan de muur hangt, maar simpelweg op de positie van je televisie op je tv-meubel plaatst en van daaraf op de achterliggende wand projecteert. Al vanaf 26 centimeter afstand tot de muur bereik je een beeld van 100 inch, en dat kan zelfs nog iets dichterbij voor een minimaal resultaat van 80 inch (of iets verder weg voor maximaal 120 inch). Scherpstellen doe je eenvoudig met de gemotoriseerde focus.

Panel van ThuisTesters: Patrick, Ruwan en Rob

Eric Beeckmans, onze resident specialist op het gebied van televisie, projectie en home cinema, heeft zich in juni al gemeld voor zijn oordeel van de CinemaX P2. Aansluitend waren we benieuwd naar de bevindingen van onze lezers. We kregen zoals gebruikelijk weer veel reacties op onze oproep, waarna Patrick en Ruwan een maandje over de P2 konden beschikken. Op de volgende pagina's lees je hun bevindingen. Tot slot wist onze hoofdredacteur in dezelfde periode een reviewexemplaar veilig te stellen. Ook zijn ervaringen delen we hier. 

MERK

EDITORS' CHOICE