NIEUWSYamaha

Yamaha TW-E3B: volledig draadloze in-ears met True Sound en Listening Care

Yamaha heeft vandaag de TW-E3B gelanceerd, een volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon die voorzien is van Yamaha’s True Sound en Listening Care. De Yamaha TW-E3B is in zes verschillende kleuren verkrijgbaar vanaf augustus.

Yamaha TW-E3B: Listening Care

De E3B beschikt over Yamaha’s Listening Care. Deze technologie stelt de gebruiker in staat geluid over het volledige spectrum even goed te ervaren, van de laagste tot de hoogste tonen en ook op gering volume. Yamaha blijft hiermee gevrijwaard van de uitdaging waarmee vele in-ears zich geconfronteerd zien, te weten het compenseren van het wegvallen van informatie op bepaalde frequenties, veroorzaakt door het luisteren op lagere volumes. Het resulteert veelal in het verhogen van het volume door de gebruiker tot niveaus die schadelijk kunnen zijn.

“Schattingen van de World Health Organization wijzen uit dat in 2050 bijna 2,5 miljard mensen aan een of andere vorm van gehoorbeschadiging zullen lijden”, zegt David Robledano, Director AV Yamaha Europe. “Sterker nog, de WHO schat in dat meer dan 1 miljard jongvolwassenen het risico lopen op permanente gehoorbeschadiging die voorkomen zou kunnen worden door veilig naar muziek te luisteren.” De effecten op lange termijn worden vooral beïnvloed door het dagelijks gebruik op hogere volumes van in-, on- of over-ear hoofdtelefoons. “Listening Care is dé oplossing voor dit ernstige probleem, omdat het de luisteraar in staat stelt op een lager volume te luisteren, terwijl de muziek als vol wordt ervaren omdat de frequenties op een intelligente manier continu ingeregeld worden”, aldus de verklaring van Robledano.

Yamaha TW-E3B: focus op geluidskwaliteit

De compacte behuizing zorgt ervoor dat de E3B diep in het oor geplaatst kan worden, waardoor er een betere afsluiting kan worden gerealiseerd. Dit betekent dat verslechtering van de geluidskwaliteit door lekkage wordt voorkomen. Verder geeft Yamaha’s ervaring als muziekinstrumentspecialist inzichten bij het tunen van deze earphones, waardoor de perceptie van de reproductie van de lage tonen buitengewoon is en die van de hoge tonen zodanig dat iedere noot luid en duidelijk binnenkomt. Het resultaat is een hoge mate van betrokkenheid bij de muziek door levensechte dynamiek, die de luisteraar in staat stelt de bedoeling van de artiest en producer beter te doorgronden.

Yamaha TW-E3B: zes kleuren en een comfortabel ontwerp

De eenvoudige behuizing met de kenmerkende organische welvingen is verkrijgbaar in zes kleuren: twee chique monotone kleuren en vier smoky kleuren. Voor iedere mode-uiting is een bijpassende uitvoering denkbaar. Verder heeft Yamaha kans gezien de afmetingen in vergelijking tot de voorgaande modellen te reduceren (25% in volume) en het deel van de behuizing die in het oor wordt geplaatst is nu gecoat met een antislip laagje dat voor een goede en vaste pasvorm zorgt, ook voor kleinere oren. Deze comfortabele pasvorm voorkomt tevens luistermoeheid, ook na het langer luisteren naar muziek. Dit was een focuspunt in het ontwerp, evenals het ontwerp van de bedieningsknoppen.

Muzieksignaal komt binnen via bluetooth 5.0 met ondersteuning van aptX. De oordopjes zijn voorzien van  eenvoudige bedieningsknoppen voor het gebruik i.c.m. een telefoon, stemassistent en muziek. Yamaha geeft een accucapaciteit op tot 24 uur bij draadloos gebruik

Een USB-C laadkabel, een oplaaddoos en vier sets passtukjes worden meegeleverd.

Yamaha TW-E3B: prijs en leveringsinformatie

De Yamaha TW-E3B: is verkrijgbaar in zes kleuren vanaf augustus voor een aanbevolen verkoopprijs van net geen 100 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE