NIEUWSYamaha

De YH-L700A van Yamaha heeft ANC, 3D-geluid en head tracking

Het Japanse Yamaha heeft een nieuwe draadloze hoofdtelefoon aangekondigd genaamd YH-L700A. De nieuwe YH-L700A is voorzien van Active Noise Cancelling (ANC) en kan volgens Yamaha tweekanaals geluid omzetten in een meerkanaalservaring. Het 3D-geluid kan worden gecombineerd met head tracking. De hoofdtelefoon laat dan het afspelen van muziek reageren op de oriëntatie van het hoofd van de gebruiker. De nieuwe YH-L700A komt in augustus op de markt.

Yamaha YH-L700A: draadloze hoofdtelefoon

Yamaha's YH-L700A heeft dynamische drivers met een diameter van 40 millimeter en barst volgens de ontwerpers van de nieuwste technologie. Met bluetooth 5.0 en Qualcomm aptX Adaptive zou de YH-L700A tot 34 uur muziekplezier moeten geven. Opladen gaat via USB-C. Overigens kan de hoofdtelefoon ook met een kabel gebruikt worden. Het frequentiebereik is dan met 8 Hz tot 40 kHz een stuk hoger dan via de draadloze verbinding.

Yamaha YH-L700A: 3D-geluid

De YH-L700A beschikt ook over 3D Sound Field met head-tracking. De 3D Sound Field techniek is gebaseerd op meer dan dertig jaar gebruik van Yamaha's CINEMA DSP-verwerking in thuisbioscoopproducten om tweekanaals luisteren om te zetten in een meerkanaalservaring. Deze technologie belooft films die bijvoorbeeld op je mobiele apparaat worden afgespeeld van bioscoopachtig realisme te voorzien. Er zijn zeven 3D-geluidsmodi, waaronder Cinema, Drama en Music Video (voor video-inhoud), Audio Room en Achtergrondmuziek (voor muziek). De laatste twee zijn Outdoor Live- en Concert Hall-modi (voor optredens – groot en klein – op elk sociaal of videostreamingplatform).

3D Sound Field werkt volgens Yamaha met alle stereo-inhoud van vrijwel elke bron, inclusief iOS- en Android-apparaten, omdat de audioverwerking in de hoofdtelefoon wordt afgehandeld.

Yamaha YH-L700A: head tracking

De head-tracking technologie in de YH-L700A laat het afspelen in realtime reageren op de oriëntatie van het hoofd van de drager ten opzichte van het apparaat dat de inhoud afspeelt. Wanneer head-tracking wordt gecombineerd met 3D Sound Field-mogelijkheden, belooft het resultaat een “buitengewone transformatie van geluidsrealisme” te zijn. Yamaha beweert dat je het gevoel zult hebben dat je er echt bent, ongeacht of dat nu op de beste stoel in een bioscoop is of op de eerste rij van een liveconcert.

Yamaha YH-L700A: op maat gemaakte optimalisatie

De YH-L700A is voorzien van gepatenteerde technologie van Yamaha die de luisterervaring voor elke persoon optimaliseert, op basis van hoofdvorm, draagomstandigheden en omgeving. Waar de meeste koptelefoons op de markt een enkele meting op een bepaald moment doen, voert Yamaha’s Listening Optimizer doorlopende metingen uit en past zich subtiel aan als de pasvorm of de draagomstandigheden veranderen om aldus het beste geluid te garanderen. Ondertussen stimuleert Listening Care luisteren met een lager volume door de geluidsfrequenties intelligent aan te passen om het geluid met het volledige bereik te behouden, zegt het merk. Bovendien analyseert de YH-L700A muziek en achtergrondgeluid in realtime om automatisch de optimale balans te bereiken bij de door de gebruiker geselecteerde volume-instelling, aldus Yamaha.

Yamaha YH-L700A: Active Noise Cancelling

Uiteraard is er ook Active Noise Cancelling (ANC). Yamaha stelt echter dat zijn geavanceerde ANC achtergrondruis analyseert en verwijdert, terwijl het muzieksignaal zuiver en onaangetast blijft en dus het geluid niet kleurt, zoals sommige andere vormen van ANC dat wel doen. Ten slotte is er een Ambient Sound-modus waarmee je je bewust kunt blijven van je omgeving en met anderen kunt communiceren terwijl je muziek afspeelt met je koptelefoon op.

Al deze instellingen en modi worden aangepast en geactiveerd via de Yamaha Headphones Controller app, die beschikbaar is voor iOS en Android.

De Yamaha YH-L700A heeft oorkussens van zacht geheugenschuim dat zowel een uitstekende afdichting als comfort biedt voor lange luistersessies. Zachte stof accentueert het exterieurdesign van de draaibare, opvouwbare oorschelpen en verstelbare hoofdband. Tactiele bedieningsknoppen geven afspeelcontrole en het eenvoudig oproepen van een stemassistent. Ook zijn er speciale knoppen om modi zoals 3D Sound Field te activeren en te schakelen tussen Advanced ANC en Ambient Sound-modus.

Yamaha YH-L700A: prijs en leveringsinformatie

De Yamaha YH-L700A is naar verluidt verkrijgbaar vanaf augustus voor een adviesprijs van 549 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE