Definitive Technology Descend DN8 en DN12: nieuwe actieve subwoofers

Vandaag kondigt Definitive Technology de Descend-productlijn van subwoofers aan. De nieuwe lijn bestaat uit twee modellen genaamd DN8 en DN12 die volgens de fabrikant een krachtiger, dynamischer en uitgebreider basrespons geven dan vergelijkbare, concurrerende modellen. De koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering. 

Definitive Technology Descend: 3XR Architecture

De Descend-serie is voorzien van een nieuwe technologie van Definitive Technology genaamd 3XR Architecture. Deze technologie bestaat in de basis uit een dubbele radiator en biedt drie keer zoveel oppervlak voor de bas als een subwoofer met traditionele poorten. De 3XR Architecture levert een dieper basgeluid en hogere uitgangsniveaus uit een kleinere vormfactor dankzij het unieke ontwerp van de twee radiatoren met hetzelfde formaat als de subwoofer. Omdat dit eigen ontwerp niet afhankelijk is van traditionele baspoorten, is er bij de subwoofers uit de Descend-serie geen sprake van chuffing en vervorming zoals bij modellen met een poort. Ieder model is ook voorzien van speciale versterking voor een ongekende basrespons in vergelijking met subwoofers van hetzelfde formaat.

Beide modellen kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in ieder systeem en zijn beschikbaar in stijlvolle behuizingen, afgewerkt in Midnight Black (DN8 & DN12) of Glacier White (DN8).

Definitive Technology Descend DN12

De Definitive Technology Descend DN12 is een twaalf inch subwoofer. Hij is uitgerust met een speciale Definitive Technology 1.500 Watt Class H versterker met schuifrails. Deze kan zowel tijdelijke pieken als een superlage bas tot 25 Hz moeiteloos verwerken. Voor een soepele en nauwkeurige weergave van het diepste en zwaarste basgeluid is het 3XR ontwerp voorzien van speciale drivers en dubbele radiatoren van hetzelfde formaat.

Bovendien is de DN12 voorzien van Intelligent Phase Control. Deze eigen innovatieve technologie maakt 360 graden faseaanpassing mogelijk. Voor een betere faseaanpassing bieden de meeste subwoofers een polariteitsomschakeling tussen de nul en 180 graden of een all-pass filter die voor vervuiling kan zorgen. Met Intelligent Phase Control kunnen luisteraars de fase van hun subwoofer echter nog verder aanpassen dankzij de combinatie van polariteitsomschakeling met een hogere granulariteit en een all-pass filter. Bovendien wordt de faseaanpassing automatisch afgesteld op de low-pass filter om het volledige audiosysteem nauwkeuriger te ondersteunen.

De DN12 gebruikt een geavanceerde 56-bits Digital Signal Processor (DSP) voor een betere basrespons en algehele geluidskwaliteit en controle van het subwoofersysteem om mogelijk schadelijke vervorming bij extreem hoge volumes te voorkomen. De DN12 is voorzien van drie ingebouwde EQ-modi (Flat, Deep en Loud), geschikt voor iedere ruimte of persoonlijke luistervoorkeuren. De standaard “Flat Mode” is een perfect uitgangspunt voor niveau-aanpassing en systeemkalibratie en klinkt goed in combinatie met de meeste toepassingen. “Loud Mode” biedt luisteraars de meeste output en leent zich voor grootse actiefilms en bioscoopachtige geluidseffecten. “Deep Mode” heeft de laagst mogelijke frequentie-uitgang en kan worden gebruikt voor het afspelen van muziek, vooral muziekstukken met een breed dynamisch bereik.

De DN12 wordt geleverd met een dunne afstandsbediening en geïntegreerd led-display aan de voorkant. Hierdoor kunnen gebruikers het volumeniveau, de fase en EQ aanpassen vanuit hun luie stoel. Dit model is ook voorzien van een 12V trigger en IR pass-through voor integratie met populaire bedieningssystemen. Zo profiteert de luisteraar van optimale functionaliteit en speciale aanpassingen vanaf iedere plek in de kamer.

Definitive Technology Descend DN8

De Definitive Technology Descend DN8 is een acht inch subwoofer met ongekende output en details van muziek- en meerkanaals thuisbioscoopsystemen. De DN8 is uitgerust met een 500-Watt klasse D versterker in combinatie met speciale drivers en hetzelfde 3XR dubbele radiatorontwerp als het twaalf inch model. Het viscerale basgeluid doet het hart sneller kloppen terwijl de details en muzikaliteit zelfs de grootste liefhebber weten te bekoren.

Om er zeker van te zijn dat de DN8 is afgestemd op de rest van het systeem en de akoestiek van de ruimte, is hij voorzien van geïntegreerde bediening om het uitgangsniveau, de low-pass filter en fase (0/180°) aan te passen. De DN8 levert een indrukwekkend basgeluid uit een kleine, onopvallende vierkante vormfactor van iets groter dan dertig centimeter.

Definitive Technology Descend DN8 en DN12

De Descend-serie is vanaf augustus verkrijgbaar via DefinitiveTechnology.com en erkende dealers van de producten van Definitive Technology. De DN12 is beschikbaar voor 999 euro en de DN8 voor 499 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE