NIEUWSRoksan

Roksan Attessa: productlijn van vier op elkaar afgestemde componenten

Het Britse audiomerk Roksan heeft de vernieuwde Attessa-productlijn uitgebracht. Volgens Roksan zijn de leden van de Attessa-productlijn op elkaar afgestemd en is veel aandacht besteed aan een goede ergonomie en fijne bediening. De nieuwe geïntegreerde versterker, streaming-versterker, draaitafel en cd-loopwerk komen in september 2021 op de markt.

Roksan Attessa

Volgens Roksan is geluidskwaliteit zeer belangrijk maar dit neemt niet weg dat een apparaat ook prettig moet zijn in de bediening. Naar eigen zeggen sluit de uitgebreide MaestroUnite bedieningapp naadloos en foutloos aan bij de bedieningselementen op het front.Roksan verklaart als volgt over de vier leden van de Attessa-productlijn: “Attessa combineert de audioprestaties die Roksan bijna vier decennia heeft geperfectioneerd. Uitstekend industrieel ontwerp dat een aanvulling zal zijn op elk interieurontwerp en een niveau van gemak dat een heel nieuw publiek kennis zal laten maken met het onnavolgbare Roksan-geluid.”

Roksan Attessa Integrated Amplifier

Roksan's Attessa Integrated Amplifier heeft analoge en digitale ingangen. Het hart van de DA-converter is een DAC-chip van Burr-Brown die signaal tot een resolutie van 24-bit/192 kHz kan verwerken. De voorversterkertrappen zijn volledig gebalanceerd uitgevoerd. De geplaatste ringkerntransformator levert het fundament onder het vermogen van 130 Watt per kanaal.

Roksan heeft de Integrated Amplifier ook voorzien van een draaitafelingang. Voor wie niets heeft met vinyl en liever een smartphone of tablet als bron gebruikt, is er bluetooth-connectiviteit met ondersteuning van aptX.

Roksan Attessa Streaming Amplifier

De Attessa Streaming Amplifier is feitelijk hetzelfde apparaat als de Integrated Amplifier met de toevoeging van streaming-functies van BluOS, het krachtige multi-room streamingplatform van Lenbrook’s Bluesound. De Attessa Streaming Amplifier ondersteunt meer dan twintig van 's werelds toonaangevende streamingdiensten en kan draadloos streamen naar maar liefst 64 zones.

DA-converter en digitale ingangen zijn dezelfde als van de Integrated Amplifier met ondersteuning van het afspelen van MQA- en FLAC-bestandsindelingen. Draadloze connectiviteit is opnieuw eenvoudig en stabiel dankzij de ingebouwde aptX bluetooth-connectiviteit.

Roksan Attessa CD Transport

Ondanks het bestaan en het gemak van streaming zijn er nog grote hoeveelheden cd’s in omloop. Enter het Attessa CD Transport. De digitale schijfjesspeler doet precies wat je zou verwachten en wordt via digitale coax aangesloten op een van beide Attessa-versterkers en verzendt de digitale audio-informatie van de schijf naar de hoogwaardige DAC. De Attessa CD transport heeft dus geen DA-converter aan boord en dus ook geen analoge uitgang. Het gebruik van de MaestroUnite-app betekent dat een Attessa-versterker en Attessa CD Transport na installatie in één systeem worden gecombineerd. De in het Verenigd Koninkrijk ontworpen aangepaste firmware aan boord van het cd-loopwerk zorgt voor een foutloze weergave, aldus Roksan.

Roksan Attessa Turntable

De Attessa-draaitafel is ontwikkeld en geassembleerd in het VK en wordt compleet geleverd met een unipivot-toonarm, een hoogwaardige vooraf gemonteerde Roksan Dana-cartridge en een overbrugbare ingebouwde phono-versterker, waardoor de draaitafel ook op een lijningang van een versterker kan worden aangesloten.

Net als de rest van Attessa-productlijn, zegt Roksan dat zijn nieuwe draaitafel “is gebouwd volgens compromisloze normen met behulp van eersteklas materialen. Het draaiplateau is bijvoorbeeld gemaakt van glas met een gebonden aluminium randdemper.” En het chassisontwerp, met zijn poten die zijn ontworpen om het te isoleren van externe trillingen, wordt rechtstreeks beïnvloed door het model Xerxes, Roksan's legendarische (en allereerste) draaitafel.

Roksan Attessa: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de levering van de leden van de Attessa-productlijn in september 2021 gaan beginnen. De streaming-versterker, geïntegreerde versterker en het cd-loopwerk zijn verkrijgbaar in zilver of zwart, terwijl de draaitafel verkrijgbaar is in satijnwit of satijnzwart.

Roksan Attessa Streaming Amplifier:  1.875 euro
Roksan Attessa Integrated Amplifier:  1.250 euro
Roksan Attessa CD Transport:               625 euro
Roksan Attessa Turntable:                  1.250 euro


EDITORS' CHOICE