NIEUWS432 EVO

432 Evo vernieuwt de modellen Master, Aeon. High End en Standard

Het in België gevestigde 432 Evo heeft zijn Superclock streamermodellen Aeon en Master herzien en voorzien van een verbeterd klokbord dat het aparte high-end USB-uitgangsbord aanstuurt, waardoor de 432 EVO op de best mogelijke manier kan worden aangesloten op een externe USB DAC. Er worden geen herklokkende USB-hubs gebruikt. Ook de modellen High End en Standard zijn herzien. En het goede nieuws is dat de prijzen zijn gedaald.

432 Evo streamermodellen

Het High End model van het Belgische 432 Evo krijgt hetzelfde USB uitgangsbord, maar met een geïntegreerde klok in plaats van een apart en speciaal klokbord. 432 Evo ondersteunt ook high-end luidsprekers met een USB DAC-ingang, en processors / voorversterkers / geïntegreerde versterkers met een USB DAC-ingang. Bestaande klanten kunnen de klok in hun apparaat upgraden naar de nieuwste specificaties door in eerste instantie contact op te nemen met een lokale dealer.

432 Evo gebruikt al enige tijd de snelste versie van de Intel Apollo Lake in de modellen Aeon en Master, die al sneller was dan de N4200 SOC's die door veel muziekservermerken worden gebruikt. Deze chip heeft ook een lager stroomverbruik.

De Master, Aeon en High End zijn nu voorzien van het snelste Gemini Lake Refresh-systeem op chip van Intel dat in het vierde kwartaal van 2020 werd uitgebracht. Deze chip is 75% tot 100% sneller dan de N4200 (dat is een beetje afhankelijk van de meetmethode).

Het Standard-model zal ook een snellere CPU hebben in vergelijking met elk 432 EVO-model uit 2020 en alle units zijn nu uitgerust met 8 GB RAM, waarvan een fractie wordt gebruikt bij normaal audiofiel gebruik. Het is niet meer nodig om de HWBOOST-optie te specificeren, aangezien alle modellen hier nu af fabriek mee worden geleverd.

432 EVO zal doorgaan met het gebruik van systeem-op-chip-gebaseerde ontwerpen voor de moederborden vanwege veel lagere EMI- en RF-waarden in vergelijking met volledige desktop, of server-CPU's die veel meer RF uitstralen, hetgeen volgens de fabrikant in het laboratorium is gemeten met microgolfstralingsmeters. De nieuwe SOC’s hebben voorts als prettige eigenschap dat de behuizing van de vernieuwde modellen onder alle omstandigheden koel blijft, zelfs onder volledige belasting.

Alle modellen, behalve het instapmodel Standard, worden nu uitgerust met een verbeterde interne PCI Express-kabel, die nu robuuster is, EMI-afgeschermd met een geleidend polymeer en geschikt voor maximaal 8 gigabit-transmissie. Hoewel de speciale USB-uitgangskaart niet zo'n extreme bandbreedte voor audio vereist, is het verschil in geluidskwaliteit volgens de fabrikant merkbaar in vergelijking met de vorige niet-afgeschermde kabel.

Alle nieuwe modellen van 432 Evo zijn nu uitgerust met 2 TB Samsung SSD’s die hangen in op maat gemaakte 3D-geprinte veerophangingen. Is 2TB niet voldoende? Elk model kan ook worden uitgerust met SSD's van 4 TB of 8 TB.

Alle recente 432 EVO-modellen, inclusief het instapmodel Standard, kunnen nu Roon 1.8 draaien met verbeterde metadatamogelijkheden. Roon draait als Roon Core en niet als eindpunt. Op de modellen Aeon en Master draait Roon op speciale CPU-kernen met een eigen realtime afstemming en de speler en het basis-besturingssysteem draaien elk op afzonderlijke CPU-kernen voor optimale jitter-afstemming van de software.

Ten slotte, het model Essence is het enige model van 432 Evo met een high-end DA-converter ingebouwd. De DAC-chip van deze DA-converter wordt helaas niet meer geproduceerd, en daarom wordt het model in zijn huidige vorm stopgezet. Er is nog wat voorraad, dus neem contact op met een dealer voor beschikbaarheid van dit alles-in-één model.

MERK

EDITORS' CHOICE