NIEUWSSennheiser

FA 500 Custom: IE 500 Pro van Sennheiser aangepast door Fischer Amps

Het Duitse Fischer Amps, bekend vanwege zijn monitoringoplossingen voor geluidstechnici en artiesten, heeft samengewerkt met de Duitse audiofabrikant Sennheiser om een naar eigen zeggen werkelijk uitzonderlijke in-ear hoofdtelefoon te creëren. De FA 500 Custom in-ears combineren zorgvuldig handgemaakte, op maat gemaakte oorstukjes van Fischer Amps met de transducer van Sennheiser's topklasse IE 500 Pro. Met Sennheiser's TrueResponse-technologie openen de in-ears een volledig natuurlijk, helder en ruimtelijk geluidsbeeld, waardoor muzikanten en technici zich volledig kunnen concentreren en hun geluid kritisch kunnen volgen. De FA 500 Custom wordt exclusief gedistribueerd via Fischer Amps. 

FA 500 Custom: in-ear hoofdtelefoon voor professionals

FA 500 Custom: ruim geluidsbeeld en stevige mechanica

Jochen Fischer, oprichter en eigenaar van Fischer Amps, beschrijft wat de FA 500 Custom zo speciaal maakt: “in het hart van elk nauwkeurig vervaardigd oorstukje zit een werkelijk ongelooflijke dynamische breedbandtransducer, waarmee het hele audiofrequentiebereik wordt bestreken met een totale harmonische vervorming (THD) van minder dan 0,08 procent. Het hebben van slechts één transducer elimineert de cross-over-effecten en faseverschillen die bekend zijn van gebalanceerde armatuurtypes die met meerdere drivers werken. Op maat gemaakte oorstukjes zijn waarschijnlijk de beste investering die een gebruiker kan doen om prestaties te verbeteren. Als je precies kunt horen, weet je precies waar je je geluid moet aanpassen.”

De FA 500 Custom is dus primair gericht op professioneel gebruik, maar uiteraard is een consument ook gebaat bij goed en neutraal geluid. De FA 500 Custom levert een bijzonder breed en diep geluidsbeeld waarmee muzikanten zich gemakkelijk in de mix kunnen lokaliseren. Het is uitgerust met een afneembare kabel met een versterkte oorhaak en een onbreekbaar binnenkabelkanaal: de stevige anti-knikhuls van de kabel zit direct op het oorstukje en biedt een duurzame oplossing voor de ontberingen van het podiumgebruik. De heldere, getwiste kabel zorgt voor een optimale weerstand tegen structuurgeluid.

FA 500 Custom: TrueResponse-technologie

TrueResponse vertrouwt op een enkele, krachtige driver om monitorgeluid te reproduceren. Andere in-ears in dezelfde prijsklasse werken volgens het gebalanceerde armatuurprincipe, waarbij meerdere drivers nodig zijn om het volledige frequentiebereik te reproduceren. Dit kan leiden tot cross-over effecten en faseverschillen tussen de individuele drivers. Het geluid zal niet zo helder en nauwkeurig zijn als bij een krachtige dynamische transducer.

Nog een voordeel van TrueResponse: omdat het geluid zo nauwkeurig en gedetailleerd is, wordt de akoestische belasting voor de drager verminderd. Gebruikers zullen merken dat ze hun monitoren op een lager volume dan normaal kunnen instellen, hetgeen actief bijdraagt aan de bescherming van hun gehoor. Toch heeft het geluid nog steeds punch, zelfs in de meest luidruchtige omgevingen.

De FA 500 Custom heeft een frequentierespons van 6 Hz tot 20 kHz. De maximale geluidsdruk is 126 dB aan. THD is minder dan 0,08 procent (1 kHz, 94 dB). De geluidsdemping ligt rond de 26 dB. Verdere specificaties: een impedantie van 16 ohm, een magnetische veldsterkte van 2 mT en een bedrijfstemperatuurbereik van -5°C tot +50°C.

FA 500 Custom: prijs en leveringsinformatie

De FA 500 Custom heeft een adviesprijs van 1.349 euro en wordt exclusief verkocht door Fischer Amps. Meer weten? Kijk dan op de website van Fischer Amps.

EDITORS' CHOICE