NIEUWSSennheiser

Sennheiser CX True Wireless: persoonlijk en compact met kristalhelder geluid

De Duitse audiofabrikant Sennheiser heeft de CX True Wireless aangekondigd, een volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon die een goed geluid belooft voor een betaalbare prijs. Het opbergdoosje is tevens een oplaadstation en powerbank. De gebruiker kan kiezen uit een matwitte of matzwarte uitvoering.

Sennheiser CX True Wireless: volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon

“Een compromis sluiten is vaak de verstandigste oplossing, maar op vlak van geluid is enkel superieure kwaliteit aanvaardbaar. De nieuwe CX True Wireless earbuds van Sennheiser bieden een fenomenale persoonlijke audio-ervaring met kristalhelder geluid, een puike batterijlevensduur en moeiteloos gebruiksgemak, tegen een betaalbare prijs,” aldus de wervende tekst van het persbericht van het in Duitsland gevestigde Sennheiser.

Sennheiser’s nieuwe CX True Wireless earbuds tillen naar eigen zeggen geluidskwaliteit naar een hoger niveau dankzij de TrueResponse-transducer. Deze gepatenteerde driver is een eigen ontwerp van Sennheier en is ontwikkeld en vervaardigd in de hoofdvestiging van het bedrijf in Duitsland. Dit op maat gemaakte akoestische systeem werd speciaal ontwikkeld voor de premium in-ears van Sennheiser en levert volgens de makers geluid met diepe bassen, natuurlijke middentonen en helder afgelijnde hoge tonen. Met de Sennheiser Smart Control App en ingebouwde EQ krijg je steeds een luisterervaring op maat. De muziek laten knallen met de Bass Boost preset? Check. Ontspannen met een podcast? Natuurlijk. De audio opkrikken tijdens een telefoongesprek? Het kan allemaal. Bluetooth 5.2-compatibiliteit en ondersteuning van SBC-, AAC- en aptX-audiocodecs zorgen voor een schitterende draadloze sound en moeiteloos beheer van je Bluetooth-verbindingen via de Smart Control-app.

“De CX True Wireless levert een werkelijk superieure klank tegen een laagdrempelige prijs,” aldus Anton Zgurskiy, Productmanager bij Sennheiser. “De earbuds weten te bekoren met hun spitstechnologische snufjes en beproefde ergonomische vormgeving. Ze zijn dan ook ontwikkeld op basis van onderzoek naar gebruikersgemak. Ze zijn met andere woorden gemaakt om elke dag opnieuw van te genieten, altijd en overal.”

Sennheier CX True Wireless: lange batterijduur, spatwaterdicht en andere eigenschappen

De CX True Wireless heeft een batterijlevensduur van negen uur. Onderweg kan de CX True Wireless worden opgeladen met de meegeleverde transportdoos die tevens dienst doet als powerbank. De totale accucapaciteit is circa 27 uur volgens opgave van Sennheiser. Sennheiser levert een viertal pasvormen mee en belooft een perfecte pasvorm in elke gehoorgang. Zo blijven ze lekker op hun plaats zitten en wordt geluid van buitenaf effectief gedempt. De klasse-IPX4 spatbestendigheid van de earbuds biedt extra gemoedsrust.

De CX True Wireless is uitgerust met een intuïtieve aanraakinterface. Met een firmware-update wordt de aanraakbediening meteen ook aanpasbaar, zodat je als luisteraar zelf kunt bepalen hoe je het liefst je audio, gesprekken of toegang tot spraakassistenten zoals Google Assistant of Siri bedient. Het laadetui is net zo intuïtief. De earbuds worden automatisch ingeschakeld wanneer je ze eruit haalt en weer uitgeschakeld bij het terugplaatsen, om energie te besparen.

De CX True Wireless heeft op elk earbud twee microfoons die je stemgeluid optimaal oppikken. Zo wordt je stem tijdens telefoongesprekken en het bedienen van de spraakassistent helder en verstaanbaar, zelfs wanneer je maar één earbud gebruikt. Dankzij een handige “rolwissel”-feature kan elk oordopje afzonderlijk worden gebruikt, wat de veelzijdigheid ten goede komt. De Sidetone-functie maakt telefoontjes aangenamer doordat je tijdens een gesprek je eigen stem kunt horen, een functie die je kunt instellen met een schuifregelaar in de Smart Control-app.

Sennheiser CX True Wireless: prijs en leveringsinformatie

De CX True Wireless is vanaf 8 juli a.s. verkrijgbaar in matzwart of matwit voor 129 euro.

EDITORS' CHOICE