NIEUWS

Luidspreker Jordan Marlow is het eerste model van driverbouwer EJ Jordan

De in Groot-Brittannië gevestigde driverbouwer EJ Jordan heeft voor het eerst een volledige luidspreker gebouwd. De nieuwe Jordan Marlow heeft een behuizing die Brits aandoet en is geïnspireerd op de BBC-stijl die door meer Britse fabrikanten wordt gehanteerd. De driver is natuurlijk van EJ Jordan zelf.

Jordan Marlow: monitorluidspreker met één fullrange driver

De met hout gefineerde behuizing van 330 x 200 x 180 millimeter is gemaakt van hoogwaardig sterk gedempt negen millimeter dik berken mulitplex. De behuizing van de Marlow van het in 1982 in Buckinghamshire opgerichte EJ Jordan mag er dan een beetje traditioneel uitzien, maar EJ Jordan heeft zijn eigen Eikona full range driver geplaatst, die is ontworpen door Ted Jordan. De Marlow heeft dus geen cross-over aan boord. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 44 Hz tot 18 kHz (+/- 6 dB). Volgens de fabrikant produceert de Eikona driver een natuurlijker geluid dan met de conventionele benadering van afzonderlijke woofers, middentoners en tweeters.

“De BBC-kasttechniek is niet goedkoop of gemakkelijk, maar heeft duidelijk hoorbare voordelen. Het is dichter bij het maken van een muziekinstrument dan bij het maken van een luidspreker, wat veel vaardigheid vereist. Elk onderdeel is van cruciaal belang voor het uiteindelijke geluid. We wilden ook dat de Marlow een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk zou hebben en we zijn erin geslaagd om bijna alles in het VK of Europa te kopen,” zo verklaart Colin Shelbourn directeur van EJ Jordan.

Er zijn twee versies van de Jordan Marlow. De standaard Marlow is voorzien van Kimber TC-bedrading en in Zwitserland gemaakte, verzilverde vier mm aansluitingen. De Marlow CE heeft hogere specificaties waaronder exclusieve, puur koperen aansluitingen en bijpassende interne kabels van de beroemde Britse versterkerontwerper Tom Evans. Beide uitvoeringen worden als matched pairs met individuele serienummers geleverd.

EJ Jordan kan ook passende stands voor de Jordan Marlow leveren.

Jordan Marlow: prijs en leveringsinformatie

Op dit moment gaat de verkoop en levering van de Jordan Marlow via de website van de fabrikant. Meer weten? Kijk dan op de website van EJ Jordan.


EDITORS' CHOICE