Cambridge Evo S: compacte tweeweg luidspreker (en betaalbaar)

Het Britse audiomerk Cambridge Audio heeft de eerder aangekondigde Evo S gelanceerd. De Evo S is een compacte tweeweg luidspreker en is lid van de Evo-productlijn. De Evo S wordt aangeprezen als het perfecte gezelschap bij de Evo 75 en de Evo 150, maar ze kunnen natuurlijk ook door andere versterkers aangestuurd worden. Naar verluidt is de Nieuwe Evo S vanaf nu leverbaar.

Cambridge Audio Evo S: tweeweg luidspreker

De Evo S wordt geleverd in een compacte behuizing van 28,4 x 20 x 21,6 centimeter (H x B x D) en is een tweeweg basreflex luidspreker met de baspoort aan de achterkant. De Evo S weegt 7,1 kilogram per luidspreker. Magnetisch te bevestigen frontjes worden meegeleverd,

Cambridge Audio heeft een middentoner/woofer geplaatst met een diameter van 165 millimeter met een conus van geanodiseerd aluminium. De weergave van hoge tonen komt voor rekening van een tweeter met diameter van 25 mm. Cambridge geeft een gevoeligheid op van 88 dB/Watt/meter en een frequentiebereik van 50 Hz tot 40 kHz.

Qua design zijn de nieuwe luidsprekers precies op de Evo all-in-one spelers afgestemd, maar ze kunnen natuurlijk ook met andere versterkers worden aangestuurd. De impedantie is acht Ohm.

Cambridge Audio Evo S: prijs en leveringsinformatie

De luidsprekers zijn vanaf heden leverbaar – uitsluitend in een zwarte uitvoering – voor een prijs van 749 euro per paar.


EDITORS' CHOICE