The Chord Company C-VIEW 2.1 HDMI kabel is geschikt voor 4K en 8K schermen

Het Britse kabelbedrijf The Chord Company heeft een HDMI 2.1-kabel van de volgende generatie gelanceerd voor de huidige 4K- en 8K-schermen. De nieuwe Chord Company C-view 2.1 HDMI is verkrijgbaar in verschillende lengtes en begint bij een prijs van dertig Britse ponden.

The Chord Company C-VIEW 2.1 HDMI

De nieuwe C-view 2.1 HDMI van het in Groot-Brittanniq gevestigde The Chord Company vervangt direct zijn voorganger en vertegenwoordigt een complete herziening van het oorspronkelijke ontwerp. De nieuwe kabel levert volgens de fabrikant een volledige bandbreedte 48 Gbps ondersteuning, HDMI 2.1's maximale datasnelheid, met een resolutie van 8K bij 60 Hz of 4K bij 120 Hz. Het ondersteunt ook Dynamic HDR, HDCP 2.2, HDMI eARC (enhanced Audio Return Channel), 3D en natuurlijk alle HDMI-audioformaten.

The Chord Company heeft ook de fysieke eigenschappen van de nieuwe C-view 2.1 HDMI geüpgraded om de extra bandbreedte mogelijk te maken die nodig is voor de 2.1-standaard met hogere resolutie. Zowel de geleider als de isolatie van de kabel zijn verbeterd, samen met verfijningen aan de afscherming om de signaaloverdracht met hogere gegevenssnelheid in de nieuwste HDMI 2.1-specificatie mogelijk te maken.

Uiterlijk profiteert de C-view 2.1 van een nieuwe HDMI-stekker die volledig opnieuw is ontworpen en een verbeterde afscherming heeft via een aluminium buitenlaag. De plug van de nieuwste generatie heeft ook een betere interne geleiderrouting, plus mechanische demping door een PE-vuller.

De C-view 2.1 voegt zich bij drie andere hoogwaardige HDMI-kabels van het Britse kabelmerk Clearway HDMI, plus de Shawline HDMI en Epic HDMI, beide AOC-modellen (Active Optical Cable).

Doug Maxwell, Sales Director van The Chord Company zegt het als volgt: "we zijn verheugd om een HDMI-kabel van The Chord Company-kwaliteit met deze specificatie te introduceren voor zo'n toegankelijke prijs. We hebben onze 37 jaar ervaring achter ons A/V-assortiment gezet en deze zeer betaalbare nieuwkomer biedt homecinema-fans de volgende generatie Chord Company-technologie voor minder geld. Het vormt een mooie uitbreiding van ons HDMI-kabelaanbod dat momenteel bestaat uit onze krachtigere Clearway-, Shawline- en Epic-modellen. Nu is er een Chord Company HDMI-kabel van de nieuwste generatie, ongeacht het budget.”

The Chord Company C-View 2.1 HDMI: prijs en leveringsinformatie

De C-view 2.1 HDMI is nu beschikbaar in de lengtes 0,75 meter, 1 meter, 1,5 meter, 2 meter en 3 meter. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt, maar ter indicatie, de kleinste lengte kost in Engeland dertig Britse ponden.


EDITORS' CHOICE