NIEUWSAscendo

Ascendo SV 12: actieve subwoofer met efficiënte klasse D versterker aan boord

De nieuwe SV 12 subwoofer van het Duitse Ascendo zet volgens de fabrikant een standaard voor basprestaties, lage vervorming en betaalbaarheid. Met een laagweergave die heel diep speelt, ontketent de SV-12 een volume op bioscoopniveau, met het verbazingwekkende vermogen om de fijne nuances van de tonen over te brengen en te articuleren. De SV 12 komt in de loop van deze maand op de markt.

Ascendo SV 12: dub more bass to my living room man

De nieuwe SV 12 van de Duitse fabrikant Ascendo heeft een driver met een diameter van twaalf inch. De conus is gemaakt van een zeer stijf sandwichmembraan en is gecombineerd met een grote rubberen rand. Het nieuwe model is ontwikkeld met een focus op prestaties, nauwkeurigheid, dynamiek en lineariteit, terwijl vervorming wordt geminimaliseerd.

Geavanceerde computermodellering en meettechnieken zijn veelvuldig gebruikt in het ontwikkelingsproces van deze actieve subwoofer. De woofer is gehuisvest in een behuizing van HDF, die is uitgerust met stevige interne stutten en dubbele openingen om poortturbulentie te minimaliseren. De 500 Watt RMS-versterker is gebaseerd op een zeer efficiënte klasse D-versterkermodule met enorme vermogensreserves voor zeer nauwkeurige, diepe bas voor het thuisbioscoop- of muzieksysteem. Een variabele crossover met instelbare faseregeling wordt gebruikt voor eenvoudige integratie met de andere luidsprekers in de ruimte.

 Een automatische aan- en uitfunctie is toegevoegd om het de gebruiker en zijn gezinsleden gemakkelijker te maken. De subwoofer kan worden voorzien van audiosignalen via gebalanceerde XLR- of RCA-aansluitingen (LFE / line-niveau-ingangen).

Ascendo SV 12: technische specificaties

Driver: 12 inch (305 mm) diameter composiet conusdriver
Aansturing: klasse D 500 Watt RMS-versterker
Crossover-frequentie: instelbaar tussen 40 Hz – 150 Hz
Frequentiebereik:  25 Hz – 150 Hz (variabel)
LFE in/uit Ja
Fasecontrole ja
Voedingsspanningen 110 Volt en 220 Volt schakelbaar
Standby-functie, d.w.z. automatisch aan / uit
Kleur behuizing: zwart
Afmetingen (B x H x D): 400 x 480 x 400 millimeter, inclusief voetjes en rooster
Gewicht: 22 kilogram
Adviesprijs: 990 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE