NIEUWSLindemann

Lindemann Limetree Network II en Bridge II: verbetering van bestaand concept

Het Duitse audiobedrijf Lindemann heeft nieuwe, bijgewerkte netwerkspelers gelanceerd, de Lindemann Limetree Network II en Bridge II. De tweede generatie van de Lindemann Limetree Bridge en Network netwerkspelers is voorzien van nieuwe en betere hardware. De Lindemann Limetree Bridge II is geoptimaliseerd en de Network II is in alle opzichten herzien wat betreft features, gebruiksgemak en geluid. Toekomstige verbeteringen aan de software, waaronder de app en firmware (bijvoorbeeld voor nieuwe streamingdiensten) zullen gelijkelijk worden toegepast op beide generaties. 

Lindeman Limetree Network II

De DA-converter en analoge eindtrap van de Limetree Network II zijn nieuw ontwikkeld. Het hart van de DA-converter is een ES9038 Sabre DAC-chip met een ultrahoge resolutie met geïntegreerde DPLL en SRC voor het elimineren van jitter. Verder is er een MEMS femto-klok met minder dan 500 fs klokjitter. De hoogwaardige analoge niveauregeling heeft een zeer laag ruisniveau. De HF-intermodulatie van de convertermodule wordt samen met het volume gedempt. Dan is er ook een hoofdtelefoonversterker die een hoge uitgangsstroom met een lage vervorming kan leveren. De hoofdtelefoonversterker heeft een hoge dempingfactor en kan hoofdtelefoons aansturen met een impedantie tussen 16 en 300 Ohm.

Een IR-afstandsbediening is inbegrepen voor volume, mute en trackselectie. De geïntegreerde voorversterker heeft een aparte volumeregeling voor hoofdtelefoon- en lijnuitgang. Elke uitgang onthoudt zijn laatste volume-instelling. De balansregelaar heeft een instelbereik van +/- 6 dB (in stappen van 1 dB). Het hoofdtelefoonvolume heeft een ideaal versterkingsbereik: 0 dB / + 12 dB, wat ook handig is voor hoofdtelefoons met een lage gevoeligheid. Extra app-instellingen omvatten zeven verschillende oversampling-filters, balans +/- 6 dB, hoofdtelefoonuitgang laag/hoog en LED-helderheid laag/hoog.

De adviesprijs van de Limetree Network II is 1.012 euro.

Lindemann Limetree Bridge II

De Lindemann Linetree Bridge II heeft verschillende vernieuwde functies. De sample-rate limiet van de output is nu instelbaar in drie stappen: 48 kHz / 96 kHz / 192 kHz. Er zijn twee resampling-modi: Native en Up-sampling. Bij Native wordt de input sample-rate niet veranderd of (afhankelijk van de geselecteerde maximale sample-rate) gedeeld door 2 of 4. Bij Up-sampling wordt de input sample-rate opgeschaald naar de hoogst mogelijke waarde, d.w.z. vermenigvuldigd met een factor 2 of 4.

Ondersteuning van DSD data is komen te vervallen. Indien er een conversie van DSD naar PCM gedaan moet worden, dan kan dit het beste via de afspeelsoftware, zoals Roon, Audionirvana, J.River of anders gedaan worden.

De adviesprijs van de Limetree Bridge II is 809 euro.


EDITORS' CHOICE