NIEUWSTeufel

Teufel viert 10 jaar in Nederland met unieke, handbeschilderde speakerset en inzamelactie voor Sounds Of Change

De Berlijnse audiofabrikant Teufel viert deze maand zijn tienjarige aanwezigheid in Nederland met flinke kortingen en winacties in de webwinkel. Bovendien maakt Teufel een unieke, exclusieve door de Rotterdamse artieste Naomi King handbeschilderde set van zijn bestselling Ultima 40 luidsprekers beschikbaar om geld in te zamelen voor de Nederlandse non-profitorganisatie Sounds Of Change, dat muzikale projecten opzet in vluchtelingenkampen en andere kwetsbare gemeenschappen. 

Teufel, audiofabrikant in Berlijn

Net als thuisstad Berlijn zelf, waar Teufel al meer dan 40 jaar een vaste waarde is, zet het merk zich naar eigen zeggen in voor openheid, tolerantie en culturele diversiteit. Ter ere van de tiende Nederlandse verjaardag is Teufel daarom een unieke samenwerking aangegaan. De Rotterdamse streetart-artieste Naomi King kreeg de vrije hand om een set luidsprekers volledig te customizen. Het resultaat is de Teufel x Naomi King Ultima 40, een met de hand beschilderde set vloerstaanders

De set is niet te koop, maar wordt verloot onder de deelnemers van de inzamelactie. Iedereen die in de actieperiode van 31 mei tot en met 9 juni een donatie doet aan Sounds Of Change via de actiepagina, maakt kans om deze volledig unieke speakers straks thuis te hebben staan.

Wie is Naomi King? Met opvallende kleuren en organische vormen uit de natuur en het dagelijks leven, viert het werk van de Rotterdamse Naomi King diversiteit in al zijn facetten. Voor de Teufel x Naomi King Ultima 40 speakerset heeft zij gewerkt met een mix van meerdere lagen acrylverf met daarover inkt- en potloodtekeningen in haar kenmerkende, felle kleurenpalet.

“Mijn motto is om mensen te inspireren in zichzelf te geloven,” zegt King. “Op de zijkanten van de luidsprekers staan vier sterke vrouwen afgebeeld die een helpende hand aanreiken. Ik noem ze de beschermengelen van de muziek. Ze staan voor de kracht die voor iedereen uit muziek putten valt, iets waar organisaties als Teufel en Sounds Of Change een grote rol in spelen.”

Wie of wat is Sounds Of Change? Sounds Of Change is een Nederlandse non-profitorganisatie die zich sinds 2017 inzet om kwetsbare mensen en gemeenschappen te versterken met het maken van muziek. De organisatie is vooral actief in vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten. Door daar ‘community builders’ te trainen en muziekprojecten op te zetten, stimuleren ze samenwerking en creativiteit, die als katalysator voor fungeert voor positieve verandering.

“Teufel en Sounds Of Change staan beide voor de kracht van muziek,” zegt Lucas Dols, oprichter van Sounds Of Change. “We geloven dat iedereen er laagdrempelig toegang tot moet hebben. Wij creëren muziek en Teufel maakt met zijn producten de volgende stap mogelijk: dat muziek gehoord kan worden.”

Teufel geeft de volgende toelichting op de donatie- en winactie. “Wij zijn heel blij dat we ons tienjarig jubileum in Nederland op deze wijze letterlijk kleur kunnen geven,” zegt Pascale Meijers, projectleider bij Teufel in Berlijn. “In Naomi King en Sounds Of Change hebben we twee partners gevonden die perfect vertegenwoordigen waar wij voor staan. We hopen dan ook dat deze inzamelactie een groot succes wordt. Spread the word and make it happen!”

Iedereen die dat wil, maakt kans om de Teufel x Naomi King Ultima 40 luidsprekerset het stralende middelpunt van zijn woonkamer te maken. Ter ere van de tiende verjaardag in Nederland nodigt Teufel iedereen uit om tussen (vandaag) 31 mei en 9 juni een donatie te doen aan Sounds Of Change via de actiepagina op het donatieplatform Whydonate. Kijk op de pagina voor verdere instructies.

Meer weten"? Kijk dan op de website van Teufel.

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE