Bang & Olufsen laat producten pimpen door modehuis Berluti

Het Parijse modehuis Berluti en het Deense audiomerk Bang & Olufsen hebben de handen ineen geslagen voor een collectie in beperkte oplage van producten ter ere van 'savoir-faire' en lifestyle. De nieuwe productlijn heet “Berluti x Bang & Olufsen-collectie” en bestaat uit bestaande producten van Bang & Olufsen in een nieuwe uitvoering. De samenwerking tussen Berluti x Bang & Olufsen Collection eert het erfgoed en vakmanschap van beide 'Maisons' en combineert enkele producten van Bang & Olufsen met Berluti's emblematische Venezia-leer, met de hand gepatineerd, om zes unieke stukken te creëren.

Berluti x Bang & Olufsen

Voor forenzen en digitale nomaden zijn de Beosound A1 2nd Gen Berluti Edition, Beoplay H95 Berluti Edition en Berluti's Sound Pouch gemaakt om mee te nemen, aangevuld met de toevoeging van Beosound Balance Berluti Edition. Twee op bestelling gemaakte producten voor thuis, Beovision Harmony en Beolab 90, voegen de finishing touch toe aan de collectie die een aanvulling vormt op Berluti's bestaande selectie van lifestyle- en woonobjecten, terwijl ze dieper ingaan op het technologieaanbod van het merk.

Bang & Olufsen (B&O) behoeft voor de lezers van dit medium geen nadere introductie, maar wie of wat is Berluti eigenlijk? Berluti werd in 1895 in Parijs opgericht en is gebouwd door vier generaties schoenmakers. In 2005 werden fijne lederwaren geïntroduceerd en in 2011 een complete kledingcollectie. Een unieke service op maat van top tot teen is nu beschikbaar via de werkplaatsen van Berluti in de rue Marbeuf en de rue de Sèvres. Berluti heeft nu meer dan zestig winkels wereldwijd.

Berluti verklaart: “Berluti en Bang & Olufsen passen perfect bij elkaar en brengen een gemeenschappelijke passie voor uitmuntendheid samen. De vooruitstrevende filosofie, technologische innovatie en ultramodern design van Bang & Olufsen lopen parallel met de focus van het Maison op vakmanschap en met de voortdurend evoluerende lifestylecollectie.”

“Al bijna een eeuw verlegt Bang & Olufsen de grenzen van audiotechnologie en het bedrijf blijft een voortrekkersrol spelen op het gebied van akoestische innovatie. Samen met Berluti brengen we het beste van vakmanschap naar voren met onze expertise in geluid en design, en Berluti's kennis in leervakmanschap om een werkelijk opmerkelijke collectie te creëren”, zegt Christoffer Poulsen, SVP Product Management & Brand Partnering bij Bang & Olufsen.

Berluti x Bang & Olufsen: producten

Beoplay H95 Berluti-editie (1.200 euro): de draadloze hoofdtelefoon van het Deense merk die voor het eerst werd gelanceerd in 2020, is voorzien van Active Noise Cancellation (ANC) en gemaakt van luxe materialen.

Beosound A1 2e generatie Berluti-editie (350 euro): de draagbare Bluetooth-luidspreker van de tweede generatie van B&O is water- en stofdicht en heeft een batterijduur tot maximaal 18 uur.

Beosound Balance Berluti-editie (3.500 euro): de thuisspeaker van B&O is geïnspireerd op interieurobjecten en heeft een zacht cilindrisch silhouet met een verborgen aanraakinterface die oplicht wanneer hij worden benaderd.

Berluti Sound Pouch (490 euro): Berluti heeft een speciaal etui gemaakt, comfortabel en compact, voor de Beosound A1-luidspreker of de Beoplay H95-hoofdtelefoon.

Beolab 90 Berluti-editie (??.??? euro): B&O zegt dat de Beolab 90, een actieve vloerstaande luidspreker “de krachtigste geluidservaring is die Bang & Olufsen ooit heeft gecreëerd, met 8.200 Watt aan muzikaal vermogen”. De Beolab 90 past zich aan zijn omgeving en favoriete luistermodi aan. Van de positie en oriëntatie van de drivers tot de plaatsing van de koelribben, alles is gevormd om de prestaties te optimaliseren. De basis van de aluminium luidspreker is aangepast met Berluti's Venezia-leer - met een TDM Intenso-patina om een gedurfd ontwerpstatement te creëren dat is ontworpen om te passen bij de Beovision Harmony Berluti Edition.

Beovision Harmony Berluti-editie (??.??? euro):  oorspronkelijk onthuld tijdens de Milan Design Week in 2019 als een combinatie van kunst en technologie. Als de televisie van 77 inch niet wordt gebruikt, kan deze worden ingeklapt tot een sculpturaal kunstwerk.

Berluti x Bang & Olufsen: leveringsinformatie

De Berluti-editie Beoplay H95, Beosound A1, Beosound Balance en Sound Pouch zijn vanaf heden in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar bij B&O in Harrods, Berluti in Harrods, Berluti Conduit Street en Mr Porter, evenals online. De op bestelling gemaakte Beovision Harmony en Beolab 90 zullen vanaf heden te bestellen zijn en zullen worden tentoongesteld in geselecteerde winkels van Berluti en B&O.

MERK

EDITORS' CHOICE