NIEUWSDenon

Denon AVC-X8500HA: 13-kanaals paradepaardje (en het vorige model krijgt een upgrade)

Het Japanse Denon, tegenwoordig onderdeel van Sound United, heeft vandaag een nieuw AV-vlaggenschip aangekondigd genaamd AVC-X8500HA. De nieuwe AVC-X8500HA is een 13-kanaals AV-versterker met krachtige eindtrappen en ondersteuning van alle nieuwe 3D audioformaten. Denon heeft ook gedacht van bezitters van het vorige model genaamd AVC-X8500H. Dit vorige vlaggenschip kan een nieuw HDMI-bord krijgen om de prestaties gelijk te maken aan het nieuwe vlaggenschip.

Denon AVC-X8500HA: nieuwe generatie HDMI-technologieën

De verbeterde AV-versterker van Denon is nu voorzien van de nieuwste HDMI-technologieën en levert de toonaangevende thuisbioscoopprestaties waar Denon naar eigen zeggen om bekend staat. Geniet met de AVC-X8500HA van films en tv-programma's met de allermooiste beeldkwaliteit dankzij een speciale “8K” HDMI-ingang met 8K/60Hz en 4K/120Hz video passthrough. Het nieuwe HDR-formaat ondersteunt HDR10+ en Dynamic HDR en dankzij een nieuwe HDMI-functie genaamd Quick Media Switching (QMS), kan de framerate van een bron direct worden omgeschakeld om schermuitval te voorkomen. Voor buitengewone kleuren, helderheid en contrast ondersteunt de AVC-X8500HA nog steeds HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) en Dolby Vision, evenals 4:4:4 Pure Color subsampling en BT.2020 passthrough.

Verschillende nieuwe functies bieden liefhebbers van computerspellen een voorsprong, zoals haarscherpe bewegingshelderheid met 4K/120Hz passthrough en Variable Refresh Rate (VRR) om frame tearing te verminderen en de algehele precisie te verbeteren. Blijf je tegenstanders voor met Auto Low Latency Mode (ALLM) en Quick Frame Transport (QFT), elk ontworpen om lag te verminderen en statistieken te verbeteren. Zie de vijand voordat zij jou zien met uitmuntende 8K-beeldkwaliteit, aldus het persbericht van Denon.

De nieuwe versterker kan bestaande HD- en 4K-content opschalen tot 8K zodat op die manier meer mensen kunnen genieten van 8K-resolutie. Ook ondersteunen ze eARC (Enhanced Audio Return Channel), voor de transmissie van verliesvrije en object-georiënteerde audio, zoals DTS:X en Dolby Atmos van TV apps of verbonden apparaten met behulp van slechts één HDMI-kabel.

Denon AVC-X8500HA: 13-kanaals vlaggenschip

Voor geavanceerde, multikanaalse thuisbioscooptoepassingen ondersteunt de AVC-X8500HA ook DTS:X Pro, hetgeen gebruikers in staat stelt te genieten van dertien kanalen aan DTS:X decodering met luidsprekerconfiguraties zoals 7.2.6 of 9.2.4. Luisteraars kunnen ook genieten van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van IMAX Enhanced films in 7.2.6 of 9.2.4 speakerconfiguraties.

Naast DTS:X Pro ondersteunt de AVC-X8500HA-serie nog een aantal andere 3D-audioformaten, waaronder Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X, DTS Virtual:X, IMAX Enhanced en Auro-3D out-of-box. DTS Virtual:X levert overweldigende audio zonder hoogtekanalen en creëert zo virtuele hoogte-effecten in een 7.1-, 5.1- of 2.1-luidsprekeropstelling.

Denon AVC-X8500HA: prijs en leveringsinformatie

De Denon AVC-X8500HA heeft een adviesprijs van net geen 4.000 euro en is vanaf volgende maand verkrijgbaar in een zwarte of zilverkleurige uitvoering.

De nieuwe AVC-X8500HA zal weliswaar het bestaande model, de AVC-X8500H, geleidelijk gaan vervangen, maar bezitters van de AVC-X8500H hoeven hun toestel niet weg te doen. Het HDMI bord in de Denon AVC-X8500H kan worden geüpgraded voor gelijke prestaties als de AVC-X8500HA. De upgrade is beschikbaar via erkende Denon-verkooppunten en kost 749 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE