NIEUWSCanor Audio

Canor Audio PH 2.10: phono-versterker met buizen

De In Slowakije gevestigde audiofabrikant Canor Audio heeft de phono-versterker PH 2.10 aangekondigd. De nieuwe PH 2.10 is geschikt voor aansluiting van zowel mm-elementen als mc-elementen. Onder de kap bevinden zich een viertal buizen, twee per kanaal. De signaalwegen zijn zo kort mogelijk gehouden.

Canor Audio PH 2.10: hoogwaardige phono-versterker

De nieuwe PH 2.10 is afgeleid van het vlaggenschip PH 1.10 van het in Slowakije gevestigde Canor Audio. De PH 2.10 is net als het vlaggenschip ontworpen met de hoogst mogelijke geluidskwaliteit in gedachten maar dan voor een iets vriendelijker prijskaartje.

De massieve metalen behuizing wordt gestabiliseerd door een interne scheidingswand, die ook dient als een elektrische afscherming tussen de voeding en de versterkercircuits. De voorversterker werkt zonder global feedback loop, hetgeen een uitstekende geluidskwaliteit mogelijk maakt, maar intussen wel extreem hoge eisen stelt aan de keuze van de gebruikte elektronica. De printplaten van de PH 2.10 zijn vervaardigd met CANOR's exclusieve CMT-technologie, die het nauwkeurig frezen van massieve geleiderbanen mogelijk maakt. Omdat in een phono-voorversterker zeer kleine signaalamplitudes worden verwerkt, zijn de voordelen van deze technologie hier nog duidelijker dan bij andere CANOR-producten.

De eerste en tweede versterkertrappen gebruiken 12AX7-buizen met een subsonisch filter ertussen. In de derde en vierde trap is een buis van het 12AT7 geplaatst. De RIAA-correctie is passief en bestaat alleen uit hoogwaardige polystyreen en polypropyleen condensatoren. De uitgangscondensator is ook een model met een polypropyleenfilm.

Om mechanische brom te elimineren, is de transformatorkern vacuüm geïmpregneerd en is de gehele transformator omhuld met een speciale coating ter bescherming tegen trillingen. Bovendien fungeert de massieve metalen behuizing waarin de transformator is geplaatst als een extra effectief elektromagnetisch schild en draagt aanzienlijk bij aan de uitstekende S/R-verhouding. De primaire en secundaire wikkelingen zijn van elkaar gescheiden door een afschermende koperfolie met een overlap van 50% om stoorspanningen vanuit het netwerk te voorkomen In het signaalpad worden alleen hoogwaardige polypropyleen condensatoren gebruikt.

Als een platenspeler met twee toonarmen wordt gebruikt, kan tegelijkertijd een mm-element op de mm-ingang en een mc-systeem op de MC-ingang worden aangesloten zonder wederzijdse interferentie. Met de knoppen aan de voorzijde wissel de gebruiker tussen de mm- en mc-ingang. De PH 2.10 heeft een buitengewoon divers scala aan instellingen voor versterking, evenals de keuze van de juiste waarden voor weerstanden en capaciteiten voor alle pickup-systemen op de markt.

Alle instellingen kunnen eenvoudig worden gemaakt met de bedieningselementen op het voorpaneel. De MC-pickups zijn verbonden via een bijzonder hoogwaardige Lundahl-transformator. Een cinch-kabel wordt gebruikt om verbinding te maken met de stereoversterker

Canor PH 2.10: technische specificaties 

 • Ingangen: 2 x cinch (1 x mm, 1 x mc)
 • Uitgangen: 1 x cinch
 • Geplaatste buizen: 2 x 12AX7 en 2 x 12AT7
 • Ingangsimpedantie MC: 10, 20, 40, 80, 150, 300, 600, 1200 Ohm
 • Belastbaarheid MM: 50, 150, 270, 370, 520, 620, 740, 840 pF
 • Uitgangsimpedantie: 500 Ohm
 • Versterkingsfactor MM: 47 dB
 • Versterkingsfactor MC: 71 dB
 • S/R-verhouding MM: 84 dB
 • S/R-verhouding MC: 80 dB
 • Totale harmonische vervorming: MM / MC < 0,2% / 1 Volt RMS
 • RIAA-nauwkeurigheid binnen 0,3 dB / 20 Hz – 20 kHz
 • Subsonisch 18 dB/Octaaf
 • Stroomvoorziening: 230 Volt AC, 50-60 Hz /50VA
 • Uitvoering: naturel zilver of zwart.

 

Canor Audio PH 2.10: prijs en leveringsinformatie

De Canor Audio PH 2.10 zal naar verwachting vanaf juni geleverd kunnen worden en heeft een adviesprijs van 3.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE