NIEUWSMcIntosh

McIntosh presenteert bluetooth transceiver MB20

Het Amerikaanse McIntosh heeft de MB20 aangekondigd, een bluetooth-ontvanger en tevens bluetooth-zender. De MB20 heeft analoge en digitale ingangen en uitgangen. Eventueel kan een gebruiker twee stuks MB20 kopen en de ene als zender gebruiken en de andere als ontvanger voor draadloos transport van audiosignaal. Naar verwachting zal de levering in de Benelux in juni beginnen.

McIntosh MB20: voeg moderne verbinding toe aan bestaande (vintage-)set

De MB20 Bluetooth Transceiver is volgens de fabrikant een eenvoudig te gebruiken apparaat dat bluetooth-connectiviteit toevoegt aan elke bestaande versterker. Wie bijvoorbeeld een mooie vintageset zou bezitten of erven kan met de MB20 eenvoudig muziek van een smartphone of tablet naar een jarenlang gekoesterde versterker zenden. De MB20 is klein kan dus heel eenvoudig worden aangesloten en geplaatst.

De MB20 is een Class 1 bluetooth-apparaat en heeft een maximaal bereik van circa 45 meter (150 ft), maar dit is alleen in ideale omstandigheden. Een afstand van zeg 10 of 20 meter zou dus geen uitdaging moeten zijn. Volgens McIntosh heeft de MB20 een zeer gevoelige ontvanger aan boord die makkelijk signaal van Class 2 apparaten zou moeten oppikken. Uiteraard is een storingvrije ontvangst afhankelijk van een heleboel factoren, maar afgaande op beweringen van McIntosh zou de MB20 een meer dan gemiddeld goede bluetooth-connectiviteit moeten leveren.

De MB20 is voorzien van analoge ingangen (1x cinch, 1x XLR) en analoge uitgangen (1 x cinch, 1 x XLR). Verder zijn er ook digitale ingangen (1 x optisch, 1 x cinch) en digitale uitgangen (1 x optisch, 1 x cinch). De MB20 kan niet als DA-converter gebruikt worden. Muzieksignaal dat via een digitale ingang binnenkomt gaat draadloos weer naar buiten en dus niet via een analoge uitgang. In ontvangstmodus wordt het binnenkomende signaal omgezet naar analoog signaal met een 32-bit/192 kHz DA-converter. Via de digitale uitgang gaat de resolutie tot maximaal 96 kHz zodat de meeste DA-converters ondersteund zullen worden.

Wanneer de MB20 als zender wordt gebruikt met gebruik van een analoge ingang, zet de interne AD-converter het analoge signaal om naar digitaal. De AD-converter heeft een S/R-verhouding van 110 dB. Zender en ontvanger kunnen niet tegelijkertijd gebruikt worden. De gebruiker bepaalt met een knopje op de achterkant of hij wil zenden of ontvangen. De draadloze verbinding gaat via Bluetooth-5.0 met ondersteuning van AAC en aptX HD, en aptX Low Latency.

De MB20 kan gebruikt worden als ontvanger van muziek van een smartphone of tablet. Hij kan ook gebruikt worden als zender van muzieksignaal naar een bluetooth-hoofdtelefoon of een set bluetooth-luidsprekers. Een gebruiker kan ook twee MB20’s kopen en de ene als zender gebruiken en de andere als ontvanger.

De behuizing is gemaakt van aluminium, behalve de bovenkant die is gemaakt van zwart glas. Een voedingsadapter wordt meegeleverd.

McIntosh MB20: prijs en leveringsinformatie

De McIntosh MB20 heeft een adviesprijs van 599 euro en is naar verwachting leverbaar vanaf juni 2021.

MERK

EDITORS' CHOICE