NIEUWSTriangle

Triangle Aio Twin: actieve draadloze monitorluidsprekers met phono-ingang

De in Frankrijk gevestigde luidsprekerbouwer Triangle heeft de tweeweg Aio Twin uitgebracht. De Aio Twin is een paar actieve luidsprekers met de mogelijkheid om gestreamde muziek in hoge resolutie af te spelen vanaf een smartphone of tablet, multiroom streaming uit te voeren, verbinding te maken met een televisie en vinyl af te spelen met de draaitafel die is aangesloten op de phono-ingang. De koper kan kiezen uit vijf verschillende kleuren. 

Triangle Aio Twin

De Aio Twin van het Franse Triangle is een tweeweg luidspreker in een master/slave-configuratie die vooral makkelijk is in gebruik. Streamen is gemakkelijk gemaakt dankzij de nieuwste Bluetooth 5.0 aptX-ontvanger, die universele compatibiliteit met alle soorten bronnen (smartphones, tablets, enz.) garandeert. Via wifi streamt de gebruiker liedjes in hoge resolutie (24-bits/192 kHz). De Triangle Aio App, die beschikbaar is voor zowel iOS als Android geeft de mogelijkheid om allerlei streamingdiensten af te spelen. Er is ook toegang tot de muziek die is opgeslagen op apparaten op het thuisnetwerk.

Installeer alle Triangle Aio-apparaten op uw netwerk met behulp van de Linkplay-technologie. Regel de streaming in elke kamer, pas het geluidsniveau aan, optimaliseer het geluid dankzij de toonregeling of koppel je speakers rechtstreeks vanuit de app met elkaar. Je hebt ook onbeperkt toegang tot alle internetradiostations over de hele wereld via TuneIn.

Triangle Aio Twin: ook voor het afspelen van platen

De Triangle Aio Twin is voorzien van een geïntegreerde phono-voorversterker die geschikt is voor mm-elementen. In samenwerking met de Oostenrijkse fabrikant Pro-ject Audio Systems heeft Triangle ook een draaitafel ontwikkeld die exclusief is ontworpen als aanvulling op de Aio Twin-luidsprekers.

Met een chassis van mdf, een aluminium toonarm en een Ortofon OM-10E-element biedt deze draaitafel een compleet plug-and-play vinylsysteem. Tekort aan lage tonen De gebruiker kan de Triangle Aio Twin aansluiten op de Tales 340-subwoofer en dat is volgens de fabrikant vooral handig voor gebruik met een televisie.

Triangle Aio Twin: kasten en afwerkingen

De kast van de Aio Twin is gemaakt van hdf. De Triangle Aio Twin is verkrijgbaar in een ruime keuze aan afwerkingen variërend van neutraal, gekleurd of meer traditioneel. Ze hebben aluminium voetjes, voorzien van rubberen kussentjes. Triangle werkt al enkele jaren samen met het merk Gabriel om zijn roosters te vervaardigen. De grille van de Aio Twin is gemaakt van “Bond”-textiel, een premium stof met een unieke uitstraling. Er zijn vier afwerkingen beschikbaar voor de bijpassende luidsprekers en draaitafels.

Triangle Aio Twin: drivers

Triangle Aio Twin maakt gebruik van Triangle's 25 millimeter zijden dome-tweeter met neodymiummagneten. Deze tweeter zorgt voor een optimale warmteafvoer en biedt een betere controle bij een hoog volume. De constructie vermindert naar eigen zeggen reflecties. De middentoner/woofer heeft een diameter van 13 centimeter en is voorzien van een concaaf membraan van behandeld papier zonder stofkap om de stijfheid te vergroten, waardoor het hele wooferoppervlak kan worden gebruikt.

Triangle Aio Twin: eigenschappen en accessoires 

  • Inbegrepen zijn 1 x netsnoer, 1 x 3 meter luidsprekerkabel om de versterkte luidspreker aan te sluiten op de passieve, 1 x afstandsbediening voor bronselectie, volumeregeling en trackscan in Wi-Fi en Bluetooth, en toonregeling
  • Klasse-D versterker van 2 x 50 Watt RMS: kan worden bediend met de app of de meegeleverde afstandsbediening, waardoor toonregeling mogelijk is
  • DA-converter geschikt voor samplefrequenties tot 24 bits/192 kHz
  • Bluetooth 5.0-ontvanger: AAC- en AptX-transmissieprotocollen van hoge kwaliteit
  • Netwerkingang draadloos: Wi-Fi-netwerk compatibel met 802.11 b / g / n-standaard in de 2,4 GHz-frequentie
  • Netwerkingang bedraad: 10/100 Mbps Ethernet-kabel voor lokale netwerken, snelle configuratie, snelheid en stabiliteit van de verbinding
  • USB-A-ingang: eenvoudig aansluiten van een USB-stick of -schijf en opladen van USB-apparaten
  • UPnP / DLNA: gebruik de muziekbibliotheken die beschikbaar zijn op het netwerk via de Triangle Aio App. Compatibel met audiobestanden tot een resolutie van 24-bits/192 kHz
  • Phono-voorversterker geschikt voor mm-elementen
  • Subwooferuitgang: ideaal voor het aansluiten van een subwoofer

 

Traingle Aio Twin: prijs en leveringsinformatie

De Aio Twin luidsprekers zijn nu verkrijgbaar in vijf afwerkingen: Graphite Black, Frosted White, Linen Grey, Abyss Blue en Brown Maple. De Brown Maple-afwerking is overigens beschikbaar vanaf september 2021.

De adviesprijzen zijn als volgt:

Triangle Aio Twin, kleur: 699 euro
Triangle Aio Twin, houtfineer: 799 euro
Triangle / Pro-Ject Turntable + Aio Twin, kleur: 999 euro
Triangle / Pro-Ject Turntable + Aio Twin, houtfineer: 1.099 euro

De Triangle by Pro-Ject draaitafels zijn verkrijgbaar als pakket met de luidsprekers in dezelfde vier lakken. De Brown Maple-versie zal worden geleverd met een zwarte draaitafel.

MERK

EDITORS' CHOICE