Reference Sounds gaat producten van Audio Research distribueren

“Reference Sounds staat voor superieure weergave van muziek en film. Met onze fantastische merken brengen we je dichter bij de muziek. Dichter bij de artiest. Dichter bij de emotie. De kracht van muziek vertaald door de allermooiste audiocomponenten. Vanaf mei 2021 voegen we daar een legendarisch merk aan toe. Een oude liefde die nog meer gloed geeft aan ons fraaie portfolio en dat merk is het Amerikaanse Audio Research,” aldus de persverklaring van de in Nederland gevestigde importeur. 

Audio Research bij Reference Sounds

Audio Research is begin jaren zeventig van de vorige eeuw opgericht. In deze periode werd halfgeleidertechniek (lees: transistors) steeds beter en nam in een rap tempo de audiomarkt over. William Zane Johnson, beter bekend als Bill, bleef echter trouw aan zijn geloof dat de vacuümbuis de meest realistische en overtuigende muzikale beleving weet te scheppen. Met dat ideaal bouwt Audio Research al ruim vijftig jaar aan haar hoogwaardige audiosystemen waarin elektronenbuizen de hoofdrol spelen.

Het in de Nederlandse plaats Almere gevestigde Reference Sounds is dan ook trots om één van ’s werelds meest gerespecteerde audiospecialisten van high-end buizen elektronica in de Benelux te gaan vertegenwoordigen. De toevoeging aan het assortiment is volgens Reference Sounds eigenlijk een hele logische. Audio Research zal naast Mark Levinson en Dan D’Agostino een al even legendarische positie vervullen maar wel met een compleet eigen identiteit en karakter. “De synergie met onder andere Wilson Audio, JBL en Transparent Cable is internationaal bekend en de gloedvolle, ‘High-Definition’ weergave heeft bij ons altijd al een soft-spot gehad. Geweldig dus om samen met Audio Research verder te bouwen aan de koers die Bill Johnson in 1970 heeft ingezet. Wij zijn er zeker van dat er nog heel veel mooie jaren én producten aankomen,” aldus Reference Sounds.

Reference Sounds is officieel importeur voor de Benelux van Mark Levinson, Revel, Lexicon, JBL, JBL Synthesis, Transparent Cable, Ayre Acoustics, Wilson Audio, Dan D’Agostino en nu dus nu ook Audio Research.

Meer weten over de producten van Audio Research? Bekijk dan de website van Audio Research.


EDITORS' CHOICE