NIEUWSGryphon

Flemming Rasmussen sluit zich aan bij Audio Group Denmark

Flemming Rasmussen, de oprichter van het Deense audiomerk The Gryphon Audio Designs, voegt zich bij Audio Group Denmark waar de merken Ansuz, Aavik en Børresen Acoustics zijn ondergebracht. Rasmussen is circa drie jaar geleden met pensioen gegaan maar naar eigen zeggen moet hij zijn beste ontwerp nog maken.

The Gryphon Audio Designs

Al meer dan 35 jaar heeft Flemming Rasmussen meegespeeld aan de bovenkant van de markt met zijn artistieke passie voor het ontwerpen van hifi-apparatuur, met name bij zijn eigen bedrijf The Gryphon Audio Designs, waar hij drie jaar geleden met pensioen ging. Ondanks zijn grote successen en zijn leeftijd heeft Flemming Rasmussen kennelijk nog steeds een gepassioneerde drive, is hij buitengewoon nieuwsgierig en verkennend en wordt hij gedomineerd door een sterke behoefte om zijn creativiteit de vrije loop te laten. In de eigen woorden van Flemming Rasmussen: “als mensen mij vragen ‘wat is je beste ontwerp?’ zeg ik graag ‘Ik heb het nog niet gebouwd’.

Audio Group Denmark wil geavanceerde hifi-apparatuur ontwikkelen die een ongeëvenaarde muzikale authenticiteit biedt. Audio Group Denmark is er stellig van overtuigd dat er nog een enorm akoestische en elektronische slag is te slaan als het gaat om het verbeteren van muziekapparatuur. Nog lang niet alles is aan de oppervlakte gekomen. Onder dat oppervlak ligt nog steeds een uitgestrekt, maar onontgonnen gebied dat erop wacht ontdekt te worden ten voordele van een buitengewone muzikale authenticiteit. Om deze onbekende gebieden van technologie, design en innovatie te verkennen, past Flemming Rasmussen perfect bij Audio Group Denemarken, aldus de persverklaring van Audio Group Denmark.

Lars Kristensen en Michael Børresen zijn samen met Flemming Rasmussen al begonnen met het ontwikkelen van een aantal nieuwe en innovatieve audioapparaten. Ze kijken er erg naar uit om hun resultaten in de nabije toekomst met de audiowereld te delen. Met Flemming Rasmussen aan boord transformeert Audio Group Denmark van een al sterk team in een droomteam. Een droomteam dat zegt dat het “nu klaar is om akoestische dromen waar te maken”. We zijn benieuwd naar het eerste concrete resultaat.

MERK

EDITORS' CHOICE