NIEUWSSiltech

Siltech Classic Legend: een volledig nieuwe lijn high-end audiokabels

De volledig unieke Classic-serie kabels van het Nederlandse Siltech heeft een geschiedenis die bijna een kwart eeuw bestrijkt. Die decennia aan expertise en productinnovatie culmineren nu in de nieuwste uitvoering: de Classic Legend. Hoe? Door alle kennis en techniek uit die eerdere lijnen (met als vorige hoogtepunt de Classic Anniversary-uitvoeringen) te combineren met de allerbeste materialen, waaronder de toepassing van G9 zilver/goud (de beste Siltech legering tot nu toe), een drievoudige laag isolatie (Teflon/PEEK/Teflon) en de befaamde ‘Twin-twisted’ coaxiale constructie om tot een grensverleggend nieuw concept te komen. 

Siltech Classic Legend

Wie het Nederlandse Siltech wat beter kent, zal daarin dan ook al herkennen dat er diverse technieken uit hogere (referentie)series van Siltech in de productie van de Classic Legend zijn toegepast. Het gaat dus niet alleen over een doorontwikkeling van voorgaande Classic-modellen, maar ook over hoogwaardige gepatenteerde verworvenheden van Siltech uit de echte topmodellen van het merk, waaronder Siltech Supershield uit de Triple Crown modellen, en de allernieuwste uitvoering van de zilver-goud legering: G9.

Siltech Pure Silver-Gold Metallurgy

Wat is G9? ‘G9’ verwijst naar de evolutie van de wijze waarom zilver in de producten van Siltech centraal is komen te staan. Niet voor niets verwijst Siltech naar Silver Technology. In 1983, bij de ontwikkeling van de eerste producten en de lancering van Siltech als audiomerk, besloten oprichter Edwin en zijn team om geleiders van 99,99 procent puur zilver te gebruiken. Dat was lange tijd de absolute basis van de producten, tot de komst van G3 in 1997 de eerste variant van zilver met goud inluidde. Door goud te gebruiken om de grenzen in de zilverkristalstructuur op te vullen, werden sonische prestaties drastisch verbeterd.

Dat leidde op zijn beurt tot G5 (een voortzetting en verdere verfijning van het smeltproces: grensfouten werden teruggebracht tot minder dan 1%) en, in 2007, voorlaatste uitvoering G7, waarbij de vervorming van de kristalgrens teruggebracht werd tot minder dan 0,1% door verdere verbeteringen in de smelttechnologie. Wat G9 daar anno nu nog aan toevoegt, zijn doorontwikkelingen van het gloeiproces om een hogere geleidbaarheid en een kortere inbreektijd mogelijk te maken. En zie daar: de geboorte van de Siltech G9.

Siltech Classic Legend: de line-up

De kersverse lijn van Siltech bestaat in zijn volledigheid uit drie interconnects (de 380i, 680i en 880i), drie speakerkabels (380L, 680L en 880L), drie power cables (380P, 680P en 880P) en drie digitale kabels (380D, 380 USB en de Legend Network).

Meer weten? Kijk dan op de website van Siltech.


EDITORS' CHOICE