NIEUWSSennheiser

Sennheiser IE 900: topmodel in-ear hoofdtelefoon voor audiofielen

Het Duitse audiobedrijf Sennheiser brengt met de nieuwe in-ear IE 900 hoofdtelefoon een nieuw topmodel voor audiofielen op de markt en verhoogt daarmee naar eigen zeggen de standaard voor draagbare geluidskwaliteit. Nee, de IE 900 is niet draadloos omdat de beste geluidskwaliteit nog altijd via een kabeltje loopt. Binnenkort zal een recensie over de nieuwe IE 900 op dit medium verschijnen.

Sennheiser IE 900: in-ear koptelefoon

Met de nieuwe in-ear IE 900 hoofdtelefoon voor audiofielen combineert Sennheiser technische innovatie, een zorgvuldig oog voor detail en extreem perfectionisme om een luisterervaring zonder compromissen te bieden, aldus de persverklaring van het Duitse bedrijf. Alle onderdelen van deze in-ear hoofdtelefoon, die de audiospecialist in Duitsland produceert, zijn ontworpen om perfect samen te werken voor de gewenste akoestische afstemming en om resonantie en maskering te verminderen. De nieuwe IE 900 beschikt ook over Sennheisers eigen X3R-transducer, een geraffineerde versie van zijn Extra Wide Band-driver voor audiofielen met een diameter van zeven millimeter en een uniek systeem voor driekamerdemping. Het resultaat is een kraakheldere geluidsreproductie met natuurlijke hoge tonen, die zelfs de subtielste details in de muziek onthult.

Sennheiser IE 900: uniek systeem voor driekamerdemping

De inspanningen van Sennheiser om geluid zo getrouw mogelijk te reproduceren beginnen bij de behuizing van de IE 900 oordoppen. De behuizing wordt gefreesd uit één blok aluminium om tot de unieke driekamerdemping (T3CA) te komen. Als opvolger van de befaamde IE 800 krijgt de IE 900 de volgende generatie van hetzelfde gepatenteerde dempingssysteem dat de audio-expert er oorspronkelijk voor ontwikkelde. Dat beschikt nu over drie kamers en een akoestische vortex die in de tip gefreesd wordt als oplossing voor het maskeringseffect, een akoestisch verschijnsel dat ontstaat doordat het menselijk oor hoge tonen met een laag volume niet waarneemt als er tegelijk luidere lagere klanken klinken. Door de energie van eventuele maskerende resonanties te verwijderen, en zo ongewenste pieken te voorkomen, maakt het absorbersysteem ook de fijnste schakeringen in een klank hoorbaar.

“Als je een nieuwe standaard wil zetten voor draagbare geluidskwaliteit, is geen enkel detail te klein. Alle onderdelen van de IE 900 zijn ontworpen om gezamenlijk buitengewone geluidsprestaties te leveren,” zegt Jermo Köhnke, Product Manager bij Sennheiser. “Of het nu tijdens lange luistersessies thuis is of voor een kort stukje muziek onderweg, de luisteraars hoeven niets aan hun muziekervaring in te boeten.”

Sennheiser IE 900: auditieve expertise en precieze productie

Vergeleken met klassieke concepten met meerdere drivers zorgt de technologie met één driver voor een getrouwere geluidsreproductie. Daarom is de IE 900 voorzien van de nieuwe X3R-transducer van Sennheiser, een geraffineerde versie van zijn Extra Wide Band-transducer voor audiofielen. Deze driver met een diameter van zeven millimeter werd ontworpen om strengere toleranties te bieden en is vakkundig afgesteld om het geluid nog getrouwer weer te geven. De transducer van de IE 900 wordt aan de akoestische achterruimte gekoppeld in de volledig geautomatiseerde productiefaciliteit voor transducers in het Duitse hoofdkwartier. Daardoor vertonen al deze kleine dynamische drivers onderling slechts minuscule variaties.

Een gespecialiseerd team in Wedemark ontwerpt, ontwikkelt en produceert de IE 900 volgens de hoogste productienormen in de audio-industrie. De unieke behuizing wordt precies gefreesd uit een hoogwaardige aluminiumlegering en blijft er jarenlang perfect uitzien. Tijdens de productie worden de onderdelen van de transducer nauwgezet gecontroleerd met geavanceerde camera’s. De afgewerkte transducers worden getest voor en na het koppelen.

De vederlichte en soepele breedband membranen van de drivers van Sennheiser voorkomen vervorming en leveren een natuurlijk, evenwichtig geluid en transparante audio, op welk volume je ook luistert. Een recent ontwikkeld membraanfolie biedt een hoge mate van interne demping, die natuurlijke resonanties en vervorming minimaliseert (THD: 0,05% bij 94 dB, 1 kHz). Met een frequentiebereik van 5 Hz tot 48 kHz onthult de IE 900 zelfs de subtielste muzikale details.

Sennheiser IE 900: uiterst praktisch en comfortabel

Dankzij de hoogwaardige Fidelity Plus MMCX-connector gebruik je als audiofiel de IE 900 met iedere kabel die je wil. Doordat ze dieper geïntegreerd zijn in de behuizing zijn de vergulde connectoren ook stabieler. Bij de oordopjes worden een ongebalanceerde kabel met 3,5 mm-stekker en gebalanceerde kabels met een 2,5mm- en een 4,4mm-stekker meegeleverd. De met para-aramide versterkte kabels zijn getest en verbeterd om zo robuust en duurzaam mogelijk te zijn en kunnen duizenden buigcycli doorstaan. Voor een comfortabele en strakke pasvorm kreeg de IE 900 ergonomische kenmerken, zoals individueel verstelbare oorhaakjes en oordopjes in silicone en in geheugenschuim, telkens in drie verschillende maten, ideaal voor langdurig en persoonlijk luisterplezier.

Sennheiser IE 900: prijs en leveringsinformatie

De Sennheiser IE 900 is verkrijgbaar voor net geen 1.300 euro.


EDITORS' CHOICE