NIEUWSBurson Audio

Burson Audio Timekeeper 3i: geïntegreerde versterker

Het in Australië gevestigde Burson Audio heeft de Timekeeper 3i aangekondigd. De Timekeeper 3i is een volledig discrete hoofdtelefoonversterker van 2 Watt per kanaal en een tweekanaals stereoversterker van 100 Watt per kanaal. Burson Audio stelt met de Timekeeper 3i “de ultieme alles-in-één te hebben gecreëerd door een 100 Watt klasse AB eindtrap toe te voegen aan een Conductor”. Wie voor 31 mei a.s. bestelt krijgt korting.

Burson Audio Timekeeper 3i: voor aansturing van hoofdtelefoons en luidsprekers

De nieuwe Timekeeper 3i van Burson Audio heeft net als de andere leden van de Reference-productlijn een dual-mono volledig discrete DA-converter met één SABRE32 / ESS9038Q2M DAC-chip per kanaal. Burson Audio geeft een kanaalscheiding op van ten minste 135 dB. Verder heeft de Timekeeper 3i een Xmos USB-ontvanger - die is aangepast door Thesycon in Duitsland - die DSD512- en 38-bit/786 kHz PCM-audiobestanden kan streamen. De Bluetooth 5.0-ontvanger streamt op 24-bit/96 kHz met ondersteuning van aptX HD en Sony LDAC-audiocodec.

De basis van de voeding van de Timekeeper 3i is de door Burson Audio gepatenteerde Max Current Power Supply.

De Timekeeper 3i heeft een 100 Watt klasse AB eindtrap aan boord met twee versterkingsniveaus voor zowel near-field- als full-range luidsprekers en daarnaast een 2 Watt klasse A hoofdtelefoonversterker. De hoofdtelefoonversterker heeft ook twee versterkingsniveaus en is dus geschikt voor aansturing van zowel gevoelige in-ear hoofdtelefoons als stroomvretende over-ear modellen.

Burson biedt de mogelijkheid om de opamps van de Timekeeper 3i te kiezen en eventueel later te vervangen.

Burson Audio Timekeeper 3i: prijs en leveringsinformatie

Volgens de website van Burson Audio begint de levering van de Timekeeper 3i halverwege juni 2021. De Burson Timekeeper 3i heeft een adviesprijs van 2.444 dollar plus verzendkosten, maar wie voor het einde van deze maand bestelt krijgt de Timekeeper 3i met een gratis Cool Stand voor 2.199 dollar plus 55 dollar verzendkosten. De genoemde prijzen zijn natuurlijk slechts een indicatie voor de uiteindelijke prijs in de Benelux. Een klant in de Benelux dient immers rekening te houden met wisselkoersschommelingen, eventuele invoerrechten en het lokale BTW-tarief.


 


EDITORS' CHOICE