NIEUWS

Violectric PPA V790: phono-versterker met grote flexibiliteit voor veeleisende audiofielen

Het Duitse Violectric introduceert de PPA V790 een hoogwaardige phono-versterker die volgens de makers een grote flexibiliteit biedt aan liefhebbers van vinylplaten. De nieuwe PPA V790 beschikt over uitstekende geluidseigenschappen en heeft zes programmeerbare phono-ingangen. Volgens de fabrikant is de PPA V790 het perfecte centrum voor veeleisende vinylfans.

Violectric PPA V790: flexibele phono-versterker

Het Duitse audiomerk Violectric, een merknaam van het Duitse Lake People, presenteert de PPA V790 en volgens de ontwerpers is dit apparaat precies waar vinylliefhebbers op hebben gewacht. Veel grammofoonfans gebruiken verschillende platenspelers en sommige high-end systemen bieden zelfs de mogelijkheid om meerdere armen te installeren. Wijzigingen in de opstelling vereisen vaak ook uitgebreid experimenteren met verschillende systemen, omdat goed geluid alleen kan worden bereikt door de componenten nauwkeurig op elkaar af te stemmen. Welnu, de nieuwe PPA V790 van Violectric biedt zes phono-ingangen die individueel kunnen worden gekalibreerd om het signaal van het aangesloten element optimaal uit te lezen. De instellingen kunnen voor elke ingang afzonderlijk worden opgeslagen. Met deze functieset spreekt de PPA V790 duidelijk muziekfans met hoge normen aan. De technische eigenschappen zijn op de juiste manier ontworpen: de nieuw ontwikkelde discrete ingangstrap biedt specificaties die grenzen aan het onmogelijke, aldus Violectric.

Een phono element werkt natuurlijk in principe met elke phono-voorversterker, maar om zijn potentieel volledig te benutten, moet het systeem nauwkeurig worden afgesteld voor maximale synergie. De PPA V790 van Violectric verklaart dit feit op zijn eigen speciale manier. Het biedt niet alleen een keuze tussen mm- en mc-systemen, maar maakt een meer gedetailleerde calibratie van het signaalpad mogelijk. Voor mc-cartridges kunnen acht ingangsimpedanties worden geselecteerd en voor mm-elementen is er de keuze uit acht verschillende capaciteiten.

Voor de ideale interactie met de volgende componenten biedt de V790 een boost-functie. Een clipping-LED geeft overbelasting aan. Een subsonisch filter met 6 dB per octaaf bij 20 Hz beschermt de luidsprekers tegen ongewenste laagfrequente signalen en ruimt aldus de basweergave op. Ondanks al deze flexibiliteit is de dagelijkse bediening heel eenvoudig: alle instellingen kunnen voor elke ingang worden opgeslagen.

De zes ingangsparen van de Violectric PPA V790 bieden voldoende ingangen voor zelfs de meest uitgebreide vinyl heiligdommen. De eerste drie ingangen zijn gebalanceerde XLR-connectoren, de volgende drie zijn ongebalanceerde cinch-aansluitingen. Dit zorgt voor compatibiliteit met vrijwel elke phono-uitgang. Dezelfde configuratie is te vinden voor de uitgangen: gebalanceerde XLR en ongebalanceerde cinch voor aansluiting op elke versterker of actieve luidspreker.

Violectric PPA V790: technische kenmerken

De ontwikkelaars achter Violectric schrijven naar eigen zeggen al 35 jaar geschiedenis als het gaat om het bouwen van apparaten voor opnamestudio's. De microfoonvoorversterkers, hoofdtelefoonversterkers en AD -converters van Lake People worden vaak genoemd als de beste in hun soort. Deze ervaring vormt de basis voor de Violectric PPA V790: de phono-voorversterker biedt een signaalintegriteit als een moderne high-end studio. DC-gekoppelde ingangen met trapsgewijze bipolaire transistors bieden een grote bandbreedte, lage vervorming en een onberispelijke transiënte reproductie. Bij een versterking van 66 dB is de signaal-ruisverhouding een verbluffend hoge 143 dB.

Naast de conventionele RIAA-egalisatie van de frequentierespons van de plaat, heeft de PPA V790 ook opties voor het correct afspelen van historische vinylplaten, met name als het gaat om oudere Amerikaanse persingen. Immers, veel van de platen die tussen 1942 en 1956 in de VS zijn gepubliceerd, waren gecodeerd volgens de NAB- of Columbia LP-normen. Deze opnames kunnen vaak alleen worden afgespeeld met extra DSP-equalizers die niet geschikt zijn voor echt audiofiele ambities. De PPA V790 biedt de respectievelijke EQ-curves met een druk op de knop - volledig analoog en met onberispelijke nauwkeurigheid. De variantie voor alle drie de egalisatiecurves is minder dan 0,1 dB.

Violectric PPA V790: prijs en leveringsinformatie

De Violectric PPA V790 is vanaf het derde kwartaal van 2021 verkrijgbaar. De adviesprijs is net geen 4.000 euro.

EDITORS' CHOICE