NIEUWSGrimm Audio

Grimm Audio SB1 subwoofer

Grimm Audio heeft de opvolger van zijn LS1s-DMF motional feedback subwoofer geïntroduceerd: de SB1. "Deze nieuweling tilt Grimm's 'Digital Motional Feedback'-technologie naar een geheel nieuw niveau", aldus Grimm.

Toen Grimm Audio in 2016 de LS1s-DMF introduceerde, pionierden ze met echte high tech mechatronica in audio. Het Philips' motional feedback concept uit de jaren 70 werd verbeterd met moderne sensoren en DSP technologie. Met de ervaring van de afgelopen jaren was Grimm in staat om zowel de prestaties als de produceerbaarheid van de woofer te verbeteren, wat nu geleid heeft tot de SB1.

Grimm Audio SB1

De meest in het oog springende update is een nieuwe driver die een nog lagere vervorming biedt. Onder de motorkap zijn er uiteraard meer veranderingen, van een nieuwe sensor tot volledig opnieuw ontworpen elektronica en voedingen. Het resultaat is volgens Grimm Audio onder meer een betere controle over de resonantie en een nog lagere vervorming.

"De SB1 sub is een perfecte partner voor de LS1-serie van Grimm Audio. Een nieuw toegevoegde schakelaar vergemakkelijkt het gebruik van de SB1 met systemen van derden, zodat de voordelen van Digital Motional Feedback door velen kunnen worden benut. De SB1 is de kleinste subwoofer op de markt met een krachtige lineaire respons van 20 Hz tot 250 Hz."

Bij frequenties onder 100 Hz moeten luidsprekerdrivers een enorme hoeveelheid lucht verplaatsen en hebben daarom hoge excursieniveaus die vervorming veroorzaken. Bovendien veroorzaakt de fundamentele resonantie -die in elke luidspreker aanwezig is- ongewenste vertraagde effecten. Het resultaat is dat alle conventionele luidsprekers een toenemende vervorming in het lage-tonengebied vertonen met een extra "verdikking" van de lage tonen door de resonantie. Digital Motional Feedback vermindert deze vervorming met bijna 30 dB en verplaatst de resonantie naar frequenties onder de gehoordrempel. 

"De nieuwe SB1 consolideert de unieke positie die we verwierven met de LS1 DMF sub: resonantievrij basvermogen met extreem lage vervorming in een fraaie kleine doos. En met de nieuwe schakelaar zijn deze kwaliteiten voor iedereen beschikbaar", aldus Eelco Grimm, creatief directeur van Grimm Audio.

Meer info vind je op de website van Grimm Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE