REVIEWOmera

Ricable Magnus Signal: lezersreview Rob Roijendijk

In het assortiment van audiospeciaalzaak en importeur Omera in Vlaardingen vind je onder meer de kabels van Ricable, audiovakmanschap uit Italië. In een uitgebreide multitest van Harro gingen we aan de slag met de exclusieve Dedalus-serie, maar we vroegen ook een aantal lezers om met producten van Ricable aan de slag te gaan. Vandaag publiceren we de eerste van een reeks reviews: over de Ricable Magnus Signal. 

Tekst en foto's: Rob Roijendijk

Ricable Magnus Signal: ontvangst

De kabel is netjes verpakt in een fraai kartonnen doosje met op de bodem schuimrubber. De eerste indruk van deze kabel is uitstekend, de mantel is van een gewoven structuur en voelt stevig en vooral heel soepel aan. Waar veel high-end kabels wat stug zijn is dit zeker niet het geval. 

De connectoren zijn mooi afgewerkt en de verbinding aan de versterker wordt extra verstevigd door de buitenmantel die te verdraaien is waardoor deze niet per abuis los kan schieten van de connector. Hier is goed over nagedacht, echter vraag ik mij af of een kabel zomaar zal losschieten. Dat terzijde, het geeft in ieder geval een solide verbinding.

Bij de kabel worden twee netjes afgewerkte klittenband strips meegeleverd om de kabel goed bij elkaar te houden mocht deze iets te lang zijn. Waar wel rekening mee gehouden moet worden (zoals in mijn set-up) is dat bij veel versterkers de connectoren wat dichter dichter bij elkaar zijn gemonteerd dan veel high-end sets dus het kan zijn dat de buitenmantel van de connector de ander iets raakt.

Integratie in de(ze) set:

  • NAD T787 receiver aangesloten met Atlas Hyper kabel op Monitor Audio 300 Silver edition;
  • Rega P6 draaitafel voorzien van een Ania MC cartridge, Rega Fono MC versterker en NEO PSU;
  • Supra Mains Power Distribution Blocks en een Audio Essentials netvoedingskabel tbv NAD T787

De Ricable is aangesloten tussen de Rega Fono MC versterker en de NAD receiver

Weergave

Voor de luistersessie gebruik ik onder meer de lp "Reid" en "For Mattia" van het audiofiele label TRPTK. De lp's zijn van een zeer hoge kwaliteit en hebben veel dynamiek in zich. Wat opvalt ten opzichte van de huidige AudioQuest kabel die ik gebruik (Evergreen serie) is dat er een fractie meer gelaagdheid te horen is in de muziek. Het laag is ietsjes dieper en het hoog net iets sprankelender. Met deze kabel is ook iets meer detaillering hoorbaar, minimale en kleine geluidjes in de opname zijn nu goed hoorbaar.

Deze kabel brengt in mijn huidige set-up een iets fraaier geluidsbeeld naar voren, maar ik moet eerlijk bekennen dat het verschil niet enorm is. Het is hoorbaar, maar ik denk dat het rendement van deze kabel nog beter tot zijn recht komt in hele dure set-ups.

Conclusie

Mijn conclusie in mijn eigen set-up is dat deze voor mij geen enorme vooruitgang in luisterervaring geeft, maar dat komt waarschijnlijk dat ik in mijn huidige set-up al bijna aan het maximaal haalbare zit. Ik weet zeker dat bij gebruik van een high-end systeem het rendement nog beter waarneembaar zal zijn. Ik vond het in ieder geval een plezier om te mogen luisteren naar een duurdere audio kabel ten opzichte van wat ik nu gewend ben.

Ricable Magnus Signal
€ 142 - € 221 (afhankelijk van lengte) | www.ricable.nl

Over Ricable

Ricable is begin deze eeuw opgericht door gepassioneerde Hifi-liefhebbers in het Noord-Italiaanse Ollegio. Hun doel: de fabricatie van kabels die uitblinken in geluidskwaliteit en design maar nog wel betaalbaar blijven. Alle kabels worden met de hand gefabriceerd van de uiterst betaalbare instapmodellen tot en met de volstrekt compromisloze Invictus. Ricable biedt een compleet assortiment: luidsprekerkabels, power cables, digitale coaxiale kabels en analoge kabels als XLR, RCA en phonokabels.

De Italiaanse kabelbouwer en Omera bieden vier kwaliteitslijnen, van laag naar hoog: Primus, Magnus, Dedalus en Invictus. Alle kabels worden geproduceerd in de eigen fabriek in Oleggio in Noord-Italië. De kabels die door Omera zijn geselecteerd voor de serie lezerstest, komen uit de Primus- en Magnus-serie;

  • Ricable Primus Power, 2 meter
  • Ricable Primus Speaker, 3 meter
  • Ricable Primus Signal, 0,5 meter of 1 meter
  • Ricable Magnus Signal, 2 meter of Magnus Digital (Coax) 1 meter
MERK

EDITORS' CHOICE