Advance Paris X-A220 Evo: mono eindversterker

De Franse audiofabrikant Advance Paris heeft de X-A220 Evo aangekondigd, een krachtige mono eindversterker. De nieuwe X-A220 Evo kan 220 Watt in klasse AB aan acht Ohm leveren. Voor de onderkant van het vermogensbereik kan de gebruiker ook kiezen voor klasse A werking. De X-A220 Evo heeft volgens de makers een strikt audiofiele opbouw, geselecteerde componenten en een tijdloze, karakteristieke uitstraling.

Advance Paris X-A220 Evo

De X-A220 EVO past helemaal in het portfolio van Advance Paris. Het ontwerp is precies wat we al jaren gewend zijn van de Franse fabrikant. De typische, hoogglans zwarte acrylglas voorkant van het apparaat schittert op de nieuwe eindversterker, maar de rest van de uitrusting blijft discreet, alleen een wit verlichte, zilveren aan / uit-knop en de grote VU-meter maken het aantrekkelijke ontwerp van de X-A220 Evo compleet.

Binnenin onthult de met staal versterkte, stijve behuizing de audiofiele normen van de fabrikant: de afzonderlijke secties en printplaten zijn duidelijk gescheiden en korte signaalpaden bepalen de lay-out. De storende invloeden van andere signalen worden aldus geminimaliseerd. De weelderige 700VA ringkerntransformator wordt geflankeerd door in totaal vier 10.000 µF / 80 Volt afvlakcondensatoren, die op betrouwbare wijze vermogenspieken kunnen absorberen.

In combinatie met de NE5532 Op-Amp en de extra NJW0281G / NJW0302G transistors, zou de X-A220 EVO 220 Watt RMS aan acht Ohm moeten kunnen leveren (350 Watt RMS aan vier Ohm). Het opgegeven frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 80 kHz. In het lage vermogensbereik kan de mono eindversterker in klasse A werken (een knopje op de achterkant bepaalt de werking). Als de aangesloten luidspreker meer vermogen nodig heeft, schakelt de X-A220 EVO-vermogensversterker automatisch over naar klasse AB-modus. De ZX-A220 Evo weegt 21 kilogram en meet 20 x 43 x 45 centimeter (H x B x D).

Het audiosignaal kan door de mono eindversterker worden ontvangen via cinch- en XLR-aansluitingen en de geïntegreerde, hoogwaardige luidsprekeraansluitingen zijn verguld en gecoat met acryl. Dit moet ook na het verstrijken van vele jaren een optimale signaalovergang garanderen.

Advance Paris X-A220 Evo: prijs en leveringsinformatie

De Advance Paris X-A220 EVO eindversterker is nu verkrijgbaar bij de dealers van het merk en heeft een adviesprijs van 1.590 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE