English Electric 16Switch: audiofiele 16-poorts switch

English Electric is een merk van het Britse audiobedrijf The Chord Company. Het bedrijf heeft een nieuwe 16-poorts GbE switch uitgebracht. Feitelijk gaat het om een uitbreiding van de 8Switch, het debuutproduct van het Britse bedrijf dat ongeveer een jaar geleden werd gelanceerd. Net als de 8Switch is de 16Switch geoptimaliseerd voor streaming van muziek en video.

English Electric 16Switch

De 16Switch is een 16-poorts Gigabit Ethernet (GbE) -apparaat dat is geoptimaliseerd voor gebruik door de muziek en filmliefhebber. Dankzij de 16Switch kunnen nu ook grotere netwerken profiteren van de voordelen van de 8Switch (lees ook onze recensie over de English Electric 8Switch). De nieuwe 16Switch heeft twee rijen van acht hoogwaardige Gigabit Ethernet-poorten die kunnen worden gebruikt als twee onafhankelijke 8-poorts switches of als één eenheid kunnen worden aangesloten.

Aangedreven door een aangepaste TCXO (Temperature Compensation Crystal Oscillator), is de nauwkeurigheid 0,1 ppm en dat is veel hoger dan bij normale kristallen en hoger dan bij een normale oscillator. Hierdoor kan de 16Switch netwerksignalen met grotere precisie genereren, wat weer bijdraagt aan een stabielere muziekdatatransmissie. Elke netwerkzone heeft zijn eigen geïsoleerde klok, zodat de TCXO-modules stroomgerelateerde interferentie uit het schakelcircuit kunnen verwijderen. De stroom wordt geleverd via twee geïsoleerde voedingen, die elk de twee 8-poorts switchmodules afzonderlijk voeden. De schone voeding zorgt voor een betere netwerksignaalkwaliteit, hetgeen uiteindelijk te danken is aan de uiterst nauwkeurige TCXO-kloktechnologie.

Doug Maxwell, Sales Director van English Electrics, over de nieuwe switch: “Met de 16Switch kunnen we zelfs de meest doorgewinterde digitale scepticus overtuigen. In onze eerste testfasen waren we zo verrast door wat we hoorden dat we dit ongelooflijke product absoluut op de markt moesten brengen als aanvulling op de 8Switch. Bij het luisteren naar gestreamde muziek gaat het niet alleen om metingen en cijfers. Een manier vinden om het afspelen van muziek te verbeteren, is heel bijzonder. Naar onze mening biedt de geoptimaliseerde netwerksignaalkwaliteit aanzienlijke voordelen voor het afspelen van muziek en video, zowel gestreamd als via NAS-schijven. De 16 stuks 100/1000 Base-T Gigabit Ethernet-poorten maken de aansluiting van zelfs de meest veeleisende setups mogelijk.”

De 16Switch is voorzien van een hoogwaardige aluminium behuizing die een uitstekende bescherming biedt tegen akoestische en elektrische interferentie. Optionele resonantiedempende voeten ontkoppelen het apparaat van ongewenste mechanische trillingen. De 16Switch wordt ook geleverd met rackbeugels en schroeven om montage in een 19-inch (1U) rack mogelijk te maken. Hij kan zowel aan de voorkant als aan de achterkant worden gemonteerd. Een EMI-absorber vermindert elektromagnetische interferentie op het digitale circuit. Het LED-display aan de voorkant toont de voeding, foutmeldingen, verbindingsstatus en verbindingssnelheid voor de 16 poorten. De 100/1000 Base-T Gigabit Ethernet-poorten zijn geschikt voor alle thuisnetwerkapparaten.

The Chord Company heeft ervoor gekozen om hoogwaardige plug-in voedingen te gebruiken. Deze schone voeding alsmede de uiterst nauwkeurige TCXO-kloktechnologie maken een netwerksignaal van optimale kwaliteit mogelijk. De voeding is ontworpen om elektrische ruis van wisselstroombronnen te verminderen en te voorkomen dat problemen met de netwerkkwaliteit de netwerksignalen beïnvloeden. De 16Switch biedt ook een hoge energie-efficiëntie, een onbelast stroomverbruik van minder dan 0,075 Watt en bescherming tegen kortsluiting, overbelasting en overspanning.

English Electric 16Switch: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe 16Switch is vanaf half mei verkrijgbaar voor een prijs van 1.399 euro. Elke EE 16Switch wordt geleverd met een Chord Company digitale C-Stream streamingkabel (0,75 m) ter waarde van 49 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE