NIEUWS

English Electric 8Switch: audiofiele 8-poorts switch

Tijdens de afgelopen 2020 editie van de Bristol Hifi Show in Groot-Brittannië introduceerde The Chord Company, de bekende Britse fabrikant van audio bekabeling, een nieuw submerk genaamd English Electric. Het eerste product van English Electric is nu zeer binnenkort leverbaar, een audiofiele switch die enkel en alleen is ontwikkeld om het beste te halen uit  geluidsapparatuur met een netwerkaansluiting.

English Electric 8Switch

De English Electric is een 8-poort Gigabit Streaming Switch waarbij extra zorg is uitgegaan naar kritieke punten. Intern is aandacht besteed aan laag- en hoogfrequente noise isolatie en de interne klok. De 8Switch maakt gebruik van een op maat gemaakte TCXO (Temperature Compensation Crystal Oscillator) met een nauwkeurigheid van 0,1ppm. Dit is een veel betere waarde dan bij regulier kristallen en dit zorgt volgens de fabrikant voor een stabielere data transmissie en een afname van jitter. Een EMI absorber zorgt ervoor dat elektromagnetische interferentie verder wordt gereduceerd. De betere prestaties, aanpak van (elektro)mechanische invloeden en de verlaging van jitter (90% minder!) zorgen voor een stap vooruit in geluidskwaliteit in vergelijk met normale switches.

Tijdens de demonstraties op de Bristol Show heeft The Chord Company diverse positieve reacties mogen ontvangen, binnenkort kan iedereen in de Benelux dit product ontdekken.

English Electric 8Switch: behuizing en voeding

De behuizing van de 8Switch heeft uiteraard ook meer aandacht gekregen dan de behuizing van een normale switch. De kast is gemaakt van aluminium en zorgt voor een goede afscherming van mechanische en elektrische beïnvloeding. De voeten zorgen ervoor dat er een mechanische ontkoppeling is met de ondergrond.

De medical-grade voeding is ontworpen om elektrische noise te reduceren en voorkomt dat onregelmatigheden in het stroomnet de switch kunnen beïnvloeden. De 8Switch wordt standaard geleverd met een hoogwaardige The Chord Company C-Stream 0,75M netwerkkabel t.w.v. 50 euro voor optimale prestaties.

English Electric 8Switch: waarom een betere switch?

De kabels van The Chord Company staan volgens de fabrikant bekend om hun signaal integriteit tussen audio componenten: een ketting is zo sterk als de zwakste schakel, aldus de fabrikant. Daarom is het belangrijk om de hele keten onder de loep te nemen. Tot op heden was er weinig aandacht voor de apparatuur die het netwerksignaal distribueert naar hifi apparatuur. Normaliter maakt men gebruik van apparatuur verkrijgbaar uit de computer branche, een industrie waar prijs belangrijker is dan kwaliteit. Zoals we vaker hebben gezien kunnen kleine invloeden, grote effecten hebben op de geluidskwaliteit.

English Electric 8Switch: prijs en verkrijgbaarheid

De 8Switch is beperkt verkrijgbaar bij dealers van The Chord Company. De Benelux verkoopprijs is 499 euro.

EDITORS' CHOICE