NIEUWSRuark Audio

Ruark R5 Signature: fraaie opgewaardeerde maar gelimiteerde versie van standaard R5

Het Britse Ruark Audio heeft de R5 Signature Edition aangekondigd. De R5 is een compleet systeem voorzien van luidsprekers, een cd-loopwerk, streaming-functies, bluetooth, USB, internetradio, FM-tuner en digitale en analoge ingangen. De Signature Edition is optisch en technisch verbeterd en is wereldwijd verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van slechts 500 exemplaren. 

Ruark R5 Signature Edition

Ruark Audio heeft circa twee jaar geleden de R5 uitgebracht, een forse tafelradio die voor veel meer dan alleen radio luisteren kan worden gebruikt. De Ruark R5 hoort tot één van de beste apparaten op de markt in dit specifieke segment. Ruark Audio zal in juli 2021 een zeer speciale Signature Edition introduceren. De prachtige pianolak afwerking met roségouden accenten trekt de aandacht en geeft meteen een idee van de exclusiviteit van dit premium audioproduct.

Ruark R5 Signature Edition: pianolak afwerking

Het vervaardigen van een echt pianolak oppervlak is een tijdrovende procedure waarbij de lak in meerdere lagen wordt aangebracht en keer op keer wordt geschuurd. Nadat de laatste laag is aangebracht, wordt de lak met steeds fijner wordende schuurmiddelen weer met de hand gepolijst tot een diepe glasachtige glans. Conventionele lakken krijgen doorgaans niet de diepe glans van een echte pianolak afwerking en zijn niet zo duurzaam en slijtvast. Qua geluid geven de meerdere laklagen de Ruark R5-behuizing een betere oppervlaktespanning en stijfheid, wat leidt tot verminderde resonantie in de behuizing en extra klankprecisie voor het compacte hifisysteem, aldus de fabrikant.

Ruark R5 Signature Edition: verbetering van de geluidskwaliteit

Het geluid van het Ruark R5 zorgt voor een indrukwekkend stereobeeld dat veel verder gaat dan wat de compacte afmetingen suggereren. Dit wordt bereikt door middel van digitale filters en een eigen algoritme. Met verdere afstemming konden de ontwikkelaars van Ruark Audio deze geluidskwaliteit verder verbeteren.

De Ruark R5 Signature Edition gebruikt dezelfde klasse AB versterkers en luidsprekerdrivers als de “gewone” Ruark R5. Dat zijn twee ingebouwde luidsprekers met een diameter van 75 millimeter die voorzien zijn van een neodymium magneet en een subwoofer van 125 millimeter die de lage tonen voor zijn rekening neemt. maar de condensatoren in de voeding zijn speciaal verbeterd en de luidsprekerdrivers zijn bedraad met hoogwaardige zuurstofvrije koperen geleiders. Dit leidt volgens de fabrikant tot extra aandacht voor detail en extra precisie in het geluidsbeeld.

Ruark R5 Signature Edition: kenmerken

  • Uitgebreide wifi-streaming met Spotify en ondersteuning voor Tidal, Deezer en Amazon Music
  • Multi-formaat cd-speler
  • De AptX HD bluetooth-ontvanger maakt muziekstreaming met een hoge resolutie tot 24 bits mogelijk
  • DAB / FM- en internetradio-ontvanger
  • USB-poort voor afspelen / opladen
  • Digitale en analoge ingangen, inclusief mm-ingang voor een draaitafel
  • Klasse AB 2.1 versterkersysteem
  • Nominaal vermogen 90 Watt
  • Gewicht: 9,5 kilogram

 

Ruark Audio R5: prijs en leveringsinformatie

Het Ruark R5 All-In-One muzieksysteem is naar verwachting vanaf juli 2021 verkrijgbaar voor 1.500 euro. De oplage is beperkt. In totaal is het gelimiteerd tot 500 stuks, wereldwijd.


EDITORS' CHOICE