Vertere Acoustics Tempo: DA-converter als basis voor een draaitafelvoeding

De Britse draaitafelbouwer Vertere Acoustics heeft de Tempo gelanceerd. De Tempo is een digitale draaitafelmotorvoeding. De ingebouwde DA-converter creëert een zuivere en schone golfvorm die door een versterker wordt versterkt tot een bruikbare voedingsspanning voor de draaitafels van Vertere.

Vertere Acoustics Tempo

De Tempo is de nieuwe digitale draaitafelmotoraandrijving van de Britse draaitafelbouwer Vertere Acoustics. In tegenstelling tot analoge modellen van Vertere Acoustics, gebruikt de Tempo een interne microprocessor om digitale sinus- en cosinusgolven te produceren die door de ingebouwde DAC in een analoog signaal worden omgezet. De golfvormen worden vervolgens versterkt met behulp van twee overbrugde versterkers om de motor van stroom te voorzien.

De Tempo zorgt volgens de makers voor een soepelere aandrijving met minder ruis en minder vervorming en dit wordt onder andere bereikt door een zorgvuldige keuze van componenten. Het resultaat is dat de Tempo is uitgerust met een vergulde printplaat en vier volledig gereguleerde spanningsrails die verschillende circuitsecties voeden. Verder is het gehele digitale, microprocessor- en DAC-circuit twee keer afgeschermd, eerst met koperfolie en vervolgens met roestvrij staal over de hele printplaat.

Vertere levert ook Pulse-R-aandrijfkabels en een aparte D-Fi LED-voedingskabel om een 'schonere' levering van stroom aan de motor te garanderen, waardoor ruis en vervorming worden verminderd.

Het voorpaneel is voorzien van een modus / snelheidsschakelaar waarmee de gebruiker gemakkelijk kan schakelen tussen 33 en 45 toeren per minuut. Aan de achterkant is een zevenpins motorverbinding gemonteerd om de platenspeler aan te sluiten. Dat moet uiteraard wel een draaitafel van Vertere Acoustics zijn.

Vertere Acoustics Tempo: prijs en leveringsinformatie

De Vertere Tempo is verkrijgbaar voor net geen 3.600 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE