NIEUWSPSB Speakers

PSB Synchrony B600 en T600: vlaggenscheppen en tevens jubileummodellen

Het Canadese luidsprekermerk PSB viert vijftig jaar luidsprekerontwerp met de lancering van de vlaggenschipmodellen PSB Synchrony T600 en B600. De Canadese fabrikant maakt deel uit van de grotere Lenbrook Group die ook de merken NAD en Bluesound omvat. Paul Barton van PSB is actief betrokken bij het ontwerp en de engineering van meerdere producten van alle drie de merken, waaronder koptelefoons, draadloze en actieve luidsprekers. De vlaggenschepen uit de Synchrony-productlijn zijn hoogwaardige, ultramoderne maar betaalbare luidsprekers. Naar verwachting komen de Synchrony B600 en T600 in de loop van juni 2021 op de markt.

PSB Synchrony B600 en T600

PSB staat voor Paul en Sue Barton, het echtpaar dat PSB Speakers in 1972 heeft opgericht. Tegenwoordig is de Canadese fabrikant onderdeel van de Lenbrook Group, maar Paul Barton speelt nog steeds een wezenlijke rol bij de ontwikkeling van producten. De Synchrony-luidsprekers van PSB Speakers vertegenwoordigen de beste toepassing van de 'True to Nature'-ontwerpfilosofie van het merk sinds de oprichting in 1972. De productlijn bestaan uit monitormodel B600 en vloerstaander T600.

De nieuwe luidsprekers zijn ontworpen en ontwikkeld in Canada in de wereldberoemde Acoustics Labs van de National Research Council (NRC) door een team van hoog aangeschreven akoestische specialisten geleid door de PSB-oprichter en Chief Acoustic Designer Paul Barton

PSB Synchrony T600: vloerstaande drieweg luidspreker

De PSB Synchrony T600 is een drieweg ontwerp voorzien van vijf drivers. De kast heeft vier kamers en aangepaste IsoAcoustic-isolatoren om een tonaal nauwkeurige en realistische weergave dat het luisteren overstijgt en de luisteraar rechtstreeks naar de mystieke rand van de feitelijke 'er-zijn'-ervaring voert. Eerdere generaties Synchrony-luidsprekers worden volgens de fabrikant wereldwijd erkend vanwege hun consistentie, uitstekende prestaties. De nieuwste generatie is geen uitzondering en zet de erfenis van PSB van wetenschappelijke principes en eerlijk akoestisch ontwerp voort.

de T600 is voorzien van drie woofers met een diameter van 6,5 inch en een 5,25 inch midrange driver, allemaal met gegoten aluminium frames, een geweven koolstofvezel conus en een rubberen rand. De hoogweergave komt voor rekening van een titanium dome tweeter met een diameter van één  inch en een ferrofluid en neodymium magneet. Volgens PSB resulteert dit nieuwe driverplatform in een dramatische reductie van niet-lineaire vervorming, waardoor hogere geluidsdrukniveaus mogelijk zijn zonder compressie of verhoogde harmonische vervorming en intermodulatievervorming.

PSB beweert dat de verbeteringen direct waarneembaar zijn door het meer open middenbereik en een grotere basimpact. Kleine gradaties in geluid, wat PSB microdynamica noemt, zouden enorm verbeterd zijn in vergelijking met alle voorgaande drivers. De geavanceerde driverassemblage bevat elementen, waaronder een Faraday-ring, langere spreekspoel en symmetrische magnetische aandrijving, die allemaal in harmonie werken om vervorming van de driver te verminderen.

De T600's zijn voorzien van een ongelooflijk robuuste akoestisch inerte MDF-kasten voorzien van aluminium beklede frontplaten voor maximale stijfheid en dichtheid, met individueel afgestelde kamers en naar achteren gerichte poorten voor elke woofer om staande golven in de luidsprekers te doorbreken.

Ook het cross-overfilter is herzien. Volgens de makers is de nieuwe cross-over de meest geavanceerde amplitude-perfecte Linkwitz-Riley vierde orde crossover die PSB Speakers ooit heeft gebruikt met hoogspanning polyfilmcondensatoren en zuurstofvrije verbindingsdraad voor volledige besturing van de driver. De cross-overfrequenties liggen op 450 Hz en 1.800 Hz.

De T600s bevatten speciaal ontworpen IsoAcoustics geïntegreerde isolatievoeten, gebaseerd op dezelfde driedelige technologie van de bekroonde GAIA II-isolatoren. Samen met de stempelstabilisatoren bieden de isolatoren een hoge mate van luidsprekerisolatie, terwijl ze zijdelingse bewegingen en oscillaties weerstaan om de nauwkeurigheid en uitlijning met de luisterpositie te behouden. Interne reflecties met het ondersteunende oppervlak worden verzwakt, wat resulteert in een grotere helderheid en openheid van het geluid.

De T600 heeft ook magnetisch gemonteerde akoestisch transparante stoffen roosters. Met behulp van de twee meegeleverde baspoortafdekkingen kunnen luisteraars de bas nauwkeurig afstemmen om eventuele resonantieproblemen bij lage frequenties te beheersen.

De luidsprekeraansluitingen zijn geschikt voor tri- en bi-wiring of tri- en bi-amping. Hoewel de hoorbare verschillen tussen deze functies subtiel kunnen zijn, hebben overgangen minder kans op clipping en / of luidsprekerbeschadiging, en verminderen ze vervorming, vooral bij lage frequenties, terwijl ze ook zorgen voor een betere afstemming tussen de eindversterker en de luidspreker.

Het opgegeven frequentiebereik loopt van 24 Hz tot 23 kHz op niveau -3 dB. De gemiddelde impedantie is vier Ohm en dat is ook meteen het minimum. De afmetingen zijn 228 x 1.048 x 343 millimeter (B x H x D) en ze wegen 34,9 kilogram per stuk.

PSB Synchrony B600: vlaggenschip tweeweg monitorluidspreker

De PSB Synchrony B600 is de nieuwste monitorluidspreker van het bedrijf, ontworpen door Paul Barton en hetzelfde PSB-team dat de T600 heeft gebouwd. De B600 maakt gebruik van hetzelfde geheel nieuwe driverplatform als het vlaggenschip Synchrony T600 maar dan in een tweeweg basreflexontwerp dat een 6,5 inch woofer met gegoten aluminium mand, geweven koolstofvezelconus en rubberen rand en een één inch titanium membraan tweeter met ferrofluid en neodymium magneet.

De B600 bouwt voort op de vorderingen die zijn geïntroduceerd met eerdere generaties van deze luidsprekerlijn. Net als de T600 beschikt de geavanceerde driverassemblage van de B600 over met o.a. een Faraday-ring langere spreekspoel en symmetrische magnetische aandrijving die allemaal in harmonie werken om vervorming van de driver te verminderen. Evenzo beweert PSB dat de B600 een meer open middenbereik en grotere basimpact biedt, samen met verbeterde microdynamiek.

Ook de B600 heeft zwaar verstevigde MDF-kasten voorzien van aluminium beklede schotten aan de voorkant die zorgen voor maximale stijfheid en dichtheid om difractie rond het frame van de omvormer te verminderen. Een naar achteren gerichte poort regelt de luchtcompressie in de kast. IsoAcoustics-isolatoren zijn rechtstreeks in de B600-kast geïntegreerd. De gepatenteerde isolatoren zorgen voor een hoge mate van isolatie en zorgen voor een veilige, stabiele en niet-resonerende verbinding met het draagvlak. Het cross-overfilter lijkt op dat van de T600. De cross-overfrequentie ligt op 2.220 Hz.

De B600 beschikt ook over magnetisch gemonteerde, akoestisch transparante stoffen roosters.

De op maat gemaakte luidsprekerstandaard van de B600 is circa 75 centimeter hoog en dat is volgens PSB de perfecte afmeting voor de ideale luisterhoogte en het biedt een stevige basis voor de B600-luidsprekers. De luidsprekeraansluitingen zijn geschikt voor bi-wiring of bi-amping.

Het opgegeven frequentiebereik loopt van 50 Hz tot 33 kHz op niveau -3 dB. De gemiddelde impedantie is zes Ohm met een minimum van vier Ohm. De afmetingen zijn 228 x 393 x 298 millimeter (B x H x D) en ze wegen 10,4 kilogram per stuk.

PSB Synchrony B600 en T600: prijzen en leveringsinformatie

Beide modellen zijn gepland voor levering in de loop van juni 2021. Elk is verkrijgbaar in de afwerkingen satijn walnootfineer en hoogglans piano zwart. De prijzen voor de Benelux zijn nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE