Beosound Emerge: boekenplankluidspreker die lijkt op een boek

Het Deense Bang & Olufsen heeft de Beosound Emerge uitgebracht. De Beosound Emerge is de nieuwste draadloze luidspreker van het Deense bedrijf en heeft een wigvormig ontwerp waardoor hij lijkt op een boek dat iets is geopend, zodat het blijft staan. Zet hem op een boekenplank en de luidspreker valt nauwelijks op. De Beosound is leverbaar in een zwarte en goudkleurige afwerking. 

Beosound Emerge: onopvallende actieve draadloze drieweg luidspreker

De nieuwe Beosound Emerge van Bang & Olufsen is gemaakt in samenwerking met Benjamin Hubert van het Londense ontwerpbureau Layer. De gelijkenis met een boek was geen toeval, want de luidspreker van 25,5 x 16,5 x 6,7 cm (H x B x D) is bedoeld om naast boeken en andere voorwerpen op dressoirs, tafels of zelfs boekenplanken te staan. De achterliggende gedachte is dat de Emerge onopvallend in de leefruimte past in plaats van op te vallen als een hifiapparaat.

De zijpanelen doen denken aan de stofomslag van een boek, terwijl de voorkant van de luidspreker is voorzien van het logo van B&O op de plaats waar anders de naam van de auteur op de rug zou staan.

De Beosound Emerge beschikt over een vervangbare connectiviteitsmodule die kan worden vervangen wanneer de tijd daar is, aldus de fabrikant. Dit apparaat is aan de voorkant geladen met voldoende verwerkingskracht en connectiviteitstechnologie om de komende jaren nieuwe prestatie-updates en functies te ontvangen.

De Beosound Emerge is een actieve drieweg luidspreker. Achter de Kvadrat-stof zit een woofer met een diameter van vier inch, een middentoner van 1,45 inch en een tweeter van 0,6 inch, allemaal aangedreven door een eigen klasse D versterker (60 Watt voor de woofer, 30 Watt voor de middentoner en 30 Watt voor e tweeter) . Het opgegeven frequentiebereik loopt van 45 Hz tot 22 kHz.

De Emerge speelt met Spotify Connect, Apple’s AirPlay 2 en Google Chromecast, waardoor ook multiroomvaardigheden aanwezig zijn. Bovendien is de luidspreker uitgerust met bluetooth 5.0 en is Google Assistant aan boord voor slimme spraakbesturing. Muzieksignaal kan ook worden aangeleverd via wifi of via de RJ45 LAN-aansluiting. Twee exemplaren van de Emerge kunnen ook als stereopaar worden geconfigureerd.

Beosound Emerge: prijs en leveringsinformatie

De Beosound Emerge is nu verkrijgbaar. De koper kan kiezen tussen een goudkleurige of zwarte antracietafwerking. De prijs is 749 voor de goudkleurige versie en de zwarte versie wisselt voor net geen 600 euro van eigenaar.


MERK

EDITORS' CHOICE