NIEUWSMSB

MSB Technology stroomlijnt DAC-portfolio (en vermindert keuzestress)

Het Amerikaanse audiobedrijf MSB Technology biedt de koper van een DA-converter de mogelijkheid om het gekochte product zo ongeveer helemaal naar eigen wens samen te stellen. De koper kan bijvoorbeeld het aantal en het type ingangen kiezen, of een goede of nog betere klok of voeding. Uiteindelijk leiden al deze keuzemogelijkheden tot een ingewikkelder logistiek proces bij de fabrikant en ook tot keuzestress bij kopers. MSB Technology heeft laten weten dat veel kopers ongeveer dezelfde keuzes maken en daarom zijn de standaard configuraties vanaf nu gebaseerd op de meest gekozen configuratie voor elk model.

MSB Technology: hoogwaardige DA-converters

De DA-converters van het in de VS gevestigde MSB Technology zijn opgebouwd met upgrade mogelijkheden in het achterhoofd. Van oorsprong werd het design van een DA-converter ontwikkeld met drie à vier upgrade mogelijkheden. De huidige DA-converters hebben door de modulaire input modules een ongekende flexibiliteit waardoor upgrades eerder leiden tot een inruil en upgrade naar een hoger model. Om de keuze tussen de klok, power base enz te vereenvoudigen heeft MSB de DACs samengesteld volgens de meest genomen configuratie. Dus nog enkel de DA-converter kiezen, de input modules en klaar.

Leuke bijkomstigheid is dat hierdoor de prijs/kwaliteit verhouding van verschillende DA-converter nog beter geworden is. Lees: de prijs is lager geworden. Hoe heerlijk is dat… een high-end product dat beter en goedkoper wordt. Hieronder een kort overzicht van het huidige portfolio van DA-converters van MSB Technology.De standaard configuratie is nu gebaseerd op de meest genomen configuratie voor elk model. Dit heeft ook tot voordeel dat de productie en logistiek meer gestroomlijnd worden en er minder verschillende onderdelen op voorraad moeten zijn.

MSB Technology: The Select DAC

“Als vlaggenschip DA-converter willen we het beste van het beste voor het top audio systeem waar deze DAC in terecht komt. De feed-back van klanten was dat deze DAC enkel in zijn beste versie in een top systeem zou mogen staan,” aldus MSB Technology. Vanaf nu wordt The Select Dac standaard geleverd met twee power bases en de Femto 33 klok.

De adviesprijs is 125.000 euro, incl Renderer / Quad USB / AES/EBU en Coax/optical input module.

MSB Technology: The Reference DAC

Om The Reference DAC perfect te positioneren tussen de Premier en Select worden alle mogelijke upgrades nu de norm. De standaarduitvoering is nu met een coaxiale / optische input module (incl. Renderer, Quad USB/MQA en AES/EBU, een preamp output module, Femto 33 Clock en een Reference Powerbase (twee Powerbases is niet meer mogelijk).

De adviesprijs is 61.450 euro.

MSB Technology: The Premier DAC

The Premier DAC doet het met name heel goed in combinatie met de Premier Powerbase en de Femto 93 klok. Veel consumenten kiezen vanwege de kosten voor slechts één van deze upgrades. MSB Technology biedt vanaf heden twee upgrades voor de prijs van één. MSB Technology maakt dit mogelijk door een nieuwe inputmodule waarin de Femto 93 klok is geïntegreerd. Tegelijk worden er dan extra ingangen toegevoegd aan de The Premier DAC.

De Premier DAC heeft standaard  de volgende ingangen: 1 x AES/EBU, 2 x Toslink, and 1 x Coax en Renderer Module. De Premier Powerbase wordt meegeleverd (niet meer leverbaar met Discrete Power Supply).

De adviesprijs is 30.950 euro.

MSB Technology: The Discrete DAC

Stralend door z’n eenvoud en kwaliteit heeft de instapper Van MSB Technology muzikaliteit ten overvloed. The Discrete Dac wordt nu standaard geleverd met Renderer module (Roon Endpoint) en dubbele voeding. De gebruiker heeft de beschikking over vier ingangen: 1 x AES/EBU, 2 x Toslink, and 1 x Coax

De adviesprijs is  15.350 euro.

Meer weten? Kijk dan op de website van MSB Technology.


EDITORS' CHOICE